Gastenboek

Tom Zalmstra
7 april 2011

Ik heb een week doorgebracht op Monte Do Casarão in Casa Basta. Huis prima in orde en de rust en de stilte is precies zoals wordt voorgesteld op de website: geweldig! Mooi zwembad ook en ik denk dat het volgend jaar nog mooier is, want er wordt hard gewerkt aan een groot terras om het zwembad.

Ik had mijn telescoop meegebracht (voor de kenners: een 10 inch koffer Dobson), die ingevouwen mee kon in het vliegtuig. Ik heb drie prachtige avonden/nachten doorgebracht bij het huis met mijn telescoop: helder, donker, stil. Ik meette een SQM (ook weer voor de kenners) van 21.75.
De eigenaar was zelfs bereid een paar bomen om te zagen om mijn uitzicht op het zuiden te verbeteren. Dit was welkom, maar ook zonder dat had ik een goed uitzicht.
Als je belangstelling hebt voor bestuderen van de sterrenhemel kan ik "Casa Marcanta" aanraden.Dit huis ligt nog wat meer verlaten en heeft nog vrijer uitzicht dan "Casa Basta". Als je bereid bent je een paar honderd meter te verplaatsen met je telescoop zijn 100% perfecte plekken beschikbaar met 360 graden vrij uitzicht tot de horizon.

Nog een tip voor de eigenaar: Deze locatie is uitermate geschikt voor het bestuderen van de sterrenhemel. Het kan interessant zijn om een telescoop te huur aan te bieden aan de gasten van de Casa's. Vakantiehuizen met "Telescopes for Rent" zoals bijvoorbeeld deze: http://www.8gh.com/ zijn namelijk heel gewild bij gevorderde amateur astronomen. Om een idee te geven van een geschikte telescoop: http://www.robtics.nl/product_info.php?cPath=21_25_92&products_id=113, maar groter of kleiner is natuurlijk ook mogelijk

Vakantie in Portugal
1 augustus 2010

Wat een fantastische ervaring, verblijven op je eigen berg in Portugal! Wat we zochten was een mooie en rustige plek ver weg van het massatoerisme en dat leken we te vinden via een kleine advertentie in NRC Handelsblad en de website www.jeeigenberg.nl.

Maar enigszins op je hoede ga je er niet vanuit dat dat allemaal echt bestaat en dat de realiteit nog mooier is dan de website suggereert..

Wij verbleven aan het begin van onze vakantie gedurende 10 dagen in Valorosa en trokken daarna door naar Sintra en Lissabon.

We hebben het nog nooit ergens zo rustig en stil gehad, zulke prachtige sterrenhemels gezien, zoveel privacy maar ook comfort gehad. En wat een prachtige natuur om ons heen. Ook de temperaturen waren zeer aangenaam met warmte en verkoelende wind overdag en heerlijke koelte 's nachts. Dat gevoegd bij de vriendelijkheid en behulpzaamheid van Wynand, Lies, Nel en de kinderen maakte ons verblijf tot een feest!

We komen dus absoluut nog eens terug, mogelijk in mei/juni zodat we de bloemenzee kunnen bewonderen. En we zullen zeker onze ervaringen delen met onze vrienden en kennissen; wel selectief want verblijven op je eigen berg is niet voor iedereen weggelegd. Je moet echt houden van rust, stilte en natuur én van lezen....

Wynand, Nel, Bas en Lies; bedankt voor al jullie goede zorgen en voor jullie schitterende Monte do Casarão!

Lida en Gerard

Vakantie in Portugal
29 mei 2010

Bij het weggaan zei Wynand: het was weer een woest genoegen dat jullie er waren. Kijk dat is nou ten voeten uit hoe wij ons als gasten bij jullie voelen: we voelen ons thuis op onze eigen berg, voor de derde keer in Marcanta (ja ja, we zijn honkvast). We kwamen laat aan, maar Nel zat gewoon klaar met een glaasje wijn. De bedden waren opgemaakt, de ijskast stond vol met de eerste benodigdheden en toen kon het grote genieten beginnen: bijna 9 volle dagen konden wij ons laven aan mooi weer, prachtige natuur, stilte, sterren, wijn, lekker eten, goed gezelschap en… ik kan nog wel regels lang doorgaan.

Daarnaast heb ik mij voor het eerst gezet aan het schilderen op de berg: elk jaar als ik hier ben denk ik, ik wou dat ik kon schilderen!. Dit jaar heb ik, onder de bezielende leiding van Nel mijn eerste stappen op het schilderpad gezet. Wat een feest om deze plek ook in een schilderijtje terug te kunnen zien: mijn creaties staan nu op mijn werkkamer mij toe te lachen. Ik zou zeggen: maak er een nieuwe attractie van, die je als klant kunt aanvragen: zeer aan te bevelen. Ook voor boekminnende partners is zo’n schilderende wederhelft waarschijnlijk een zegen: lekker rustig in ieder geval. Misschien kom ik zelfs wel een keertje terug tijdens de schilderweek.

Kortom: wederom dank voor jullie attente aandacht, de leuke gesprekken, de schilderles, en last but not least: jullie geweldige initiatief om op deze plek deze enclave van rust te beginnen. Hartelijke groet en tot ziens.

Marion en Jos

Vakantie in Portugal
16 mei 2010

Ik heb een hele leuke vakantie gehad. lekker rustig, en als je ging slapen hoorde je helemaal niets en dat was best fijn.

Verder heb ik ook nog iets te vertellen over het wandelen, ik heb veel dingen geleerd toen we gingen wandelen, zoals wat voor soort bloemen er waren en ik wist niet dat Wynand een tuin had. En ik heb het verder heel leuk in Portugal gehad doei.

Groetjes Caitlin

Vakantie in Portugal
16 mei 2010

Ik vond de vakantie erg leuk.

Het wandelen, met de honden spelen (eigenlijk alleen Sproet) vond ik leuk en er waren nog zat dingen die ik leuk vond.

Verder heb ik ook wat over de natuur geleerd door jullie en dat is handig voor de volgende keer.

De terugreis was lang niet zo leuk als in Portugal zitten.

Groetjes Justin

Barragem de St. Clara
24 januari 2010

Op 18 december 2009 vanuit de vrieskou naar Portugal gevlogen. In Faro aangekomen aangename temperatuur en regen.
Met de huurauto naar de berg gereden en daar hartelijk onthaald door Nel en Wynand. Intrek genomen in Marcanta en het onthaasten kon beginnen.
Het weer wilde niet echt meewerken maar daar hebben we ons niet aan gestoord want de temperatuur was en bleef aangenaam en tegen regen en wind kun je je kleden.
Wynand had op ons verzoek visvergunningen geregeld zodat we in de omliggende stuwmeren een (uit Nederland meegenomen) hengeltje konden uitgooien.
Dit hebben we verschillende keren uitgeprobeerd maar door de regenval was er veel modder in de meren gestroomd zodat het water erg troebel was geworden (moeilijk vissen).
Om bij de meren (St. Clara, Monte dd Rocha en Bravura) te komen kun je via hele mooie routes rijden. Mooie vergezichten en adembenemende ravijnen en dalen.
De volgende keer huren we een terreinauto (4x4) zodat we alle paden en onverharde wegen op kunnen om op nog mooiere plaatsen te komen.
Het verblijf in Marcanta was perfect. Een prima vakantiewoning met alles erop en eraan. Alleen moest de technische dienst (B&W) twee maal uitrukken om lichte stormschade te herstellen.
Om in de kerstperiode een vakantie te boeken naar dit prachtige gebied is een aanrader. Laat je niet van de wijs brengen als het om het weer gaat want na regen komt zonneschijn en dat hebben we ook gehad.
Kerstdagen en jaarwisseling op de berg doorgebracht en voor we er erg in hadden was het 4 januari en stond de terugreis gepland.
Na een voorspoedige terugvlucht stonden we (net zoals we weggingen) weer in de vrieskou op Schiphol.
Maar omdat wij de liefde en warmte van Monte do Casarão in ons hart hadden gesloten konden we daar heel goed tegen.

Beste mensen nogmaals bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben en bij deze tot de volgende keer.

Jolanda en Richard

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search

Geverifieerd door MonsterInsights