Gästebuch

Linda & Anne Koop
14 September 2023

Wij hebben een heerlijke tijd gehad op Monte do Casarão, eind augustus begin september 2023. We verbleven 2 weken in Casa Boa, een huisje dat van alle gemakken is voorzien, heerlijke ligbedjes, ideale keuken en een fantastisch uitzicht! We hebben veel plezier gehad van het verkoelende zwembad en genoten van de prachtige stranden (Praia do Malhão en Praia dos Alteirinhos waren onze favoriet). Voor een mooie kustroute kun je langs Praio de Odeceixe rijden!

Mocht je twijfelen om je koffer te vullen met een extra boek, dit is niet nodig, er is een bibliotheek vol (Nederlandse)boeken.

Bedankt voor de gastvrijheid en het fijne verblijf, ook erg fijn dat we parasols, strandstoeltjes en strandlakens konden lenen.

We wensen iedereen een fijn verblijf op Monte do Casarao!

Ilke Neirynck
1 September 2023

Heel leuk huis "Casa Boa". Alles wat je nodig had, was aanwezig. Heerlijk afkoelen aan het zwembad. Zalige stilte. Leuke en gastvrije mensen. We hebben een heel leuke tijd gehad bij jullie op de berg!

Mona
9 August 2023

Wij zijn vannacht thuisgekomen van een heerlijke week op onze eigen berg! Het uitzicht is echt fantastisch, de privacy enorm. Na een mooie rit vanaf Faro zijn de laatste 2 kilometer over een onverharde weg. Het zorgt echt voor het gevoel dat je van de buitenwereld weg bent. Maar gelukkig voor onze 2 pubers was het goed te doen om iedere dag een andere baai op te zoeken en een duik in de verkoelende oceaan te nemen. Een heerlijk zwembad op zijn eigen berg voor als we verkoeling dichterbij wilden. En voor onze zoon was de kers op de taart de trampoline in het dalletje van alle bergen. Kortom een hele fijne plek voor iedereen!
Dank voor de goede zorgen, het welkomstpakket met water, eitjes en vers brood maakt het echt thuiskomen. De zelfgemaakte wijn was heerlijk!

Robert
4 Juli 2023

Ik had in mei/juni het voorrecht om vier weken in het paradijs genaamd Monte do Casarão te zijn. En was zeer tevreden met de keuze voor Casa Boa. Wat een uitzicht en privacy. In de ochtend opkomende zon voor het huis; in de avond ondergaande zon achter het huis. En wat een stilte; onwerkelijk. Ideaal om vanuit het huis wandelingen te maken waar je ook maar heen wilt; het is simpelweg inslaan van willekeurig welk onverhard pad. De omgeving is schitterend. Je kan elke dag naar een ander strand waarbij het ene strand nog mooier is dan het andere. Temperatuur van de zee was koel maar prima te doen. Het kajakken stroomopwaarts de rivier de Mira was indrukwekkend; wat een pure natuur en rust. Geen enkele keer niet goed gegeten; je kan elke dag in weer een ander prima restaurant eten. In deze tijd van het jaar had de -uitgebreide- lunch onze voorkeur boven diner. Avondeten was op "onze eigen berg", onder de pergola van ons terras. Ten slotte, wat een gastvrijheid van Wynand, Nel, Lies en Bas! Er was een divers samengesteld welkomstpakket. Inclusief zelfgemaakte prima wijn. En op zondagavond een heerlijke pizza van Maitre Wynand. Op een relaxte wijze werd alles geregeld. Het was heel prettig om stoeltjes en parasol te kunnen lenen. Goede bibliotheek. Nogmaals hartelijk dank voor de heerlijke weken die ik mocht doorbrengen in jullie paradijs!

Nanny en Theo
16 Juni 2023

We hebben genoten van ons verblijf in Casa Marcanta bij Nel, Wynand, Bas en Henk en Saar natuurlijk. Die stilte en die sterren. Alleen het geluid van de natuur. Nog nooit zo goed geslapen. Ik was niet meer van die berg af te slaan. Alleen voor de ooievaars dan en die hebben we gezien met jonkies. Wat een prachtige kust op een half uurtje rijden en heerlijk gegeten in hippe tentjes. Nog een tipje van ons: ongeveer op drie kwartier rijden ligt Casa Nirvana, onderdeel van een ashram in São Martinho das Amoreiras. Ook daar kun je heel lekker eten! Met pijn in ons hart nemen we afscheid van dit paradijsje en ik hoop dat we het eikje dat we de hele week water hebben gegeven ooit nog eens in volle glorie kunnen bewonderen. Dank jullie wel Nel & Wynand dat we een weekje mee mochten genieten van jullie eigen nirvana!

Loes en Ton
15 März 2023

De pret voor ons winterverblijf in Portugal begon al in Nederland. Wij reisden met de auto. Tips over de autoroute en informatie over onze persoonlijke kajak-, wandel- en fietsplannen, kregen wij al voor vertrek. Deze service gaf ons meteen een verzorgd en welkom gevoel.

Wij hebben genoten van de absolute stilte op ‘onze’ berg, de sterren en de zon. Ja! zelfs in de winter kregen wij een kleur. Na nachtvorst konden we al heerlijk buiten ontbijten. Tijdens ons verblijf van 6 weken liep de temperatuur zelfs op tot 26 graden!

Folders, kaarten en boekjes werden ons ter beschikking gesteld, aangevuld met de kennis en ervaring van de afzonderlijke leden van de verhurende familie die fijne aandacht gaven.

Op zondagavonden konden we pizza mee-eten wat erg gezellig was. Ook leerden we over Portugese gebruiken.

Wij hebben veel gewandeld in de prachtige (directe) omgeving. Op de Mira rivier (zee bleek met z’n enorme winter-branding te heftig voor ons) hebben we meerdere keren lange tochten gekajakt. Heerlijk!

Voor onze terugweg kregen wij een route-tip die ons door een mooier landschap heeft gewezen dan onze navigatie voorstelde. Het gaf ons zicht op een prachtig wisselend landschap. Als je de foto-stops niet meerekent, is deze d-tour niet langzamer.

Bedankt Bas, Lies, Nel en Wynand voor alle service en aandacht. Een aai over de bol van schaap-in-wolfskleren Henk 🦴en Sara🦴

Groet van Loes en Ton

EINE REZENSION SCHREIBEN

Start typing and press Enter to search

Verified by MonsterInsights