Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão

New Year´s Lottery

We have turned our raffle into a tradition. That means that early next year, our guests from 2016 stand the chance of winning a week’s free stay in 2017. For each week you book, you play with one raffle ticket.

WINNERS 2022

And the winners are Paulo Meleiro and friends from Lisbon. Congratulations!

PREVIOUS WINNERS

 

2021 Geke en Frans Riemslag uit Heiloo
2020 Familie Brüll uit Utrecht
2019 Familie Stuifbergen uit Castricum
2018 Familie de Feijter uit Amsterdam
2017 Familie Fellinger uit Haarlem
2016 Familie De Cocq uit Rotterdam
2015 Mira en Hans van Maaren uit Utrecht

2014 Familie Prijt uit Eindhoven
2013
Doris Verster en Agneta uit Breda

2012 Cees en Anneriet Riemslag uit Breda
2011 Familie Van Gelder uit Almere
2010 Familie Zuidland uit Rosmalen
2009 Familie Mollee uit Oostzaan
2008 Stefan en Mirjam Larsson uit Ridderkerk
2007 Familie Sohilait uit Capelle aan den IJssel

Winnaars 2017

Winners 2017

Bas, Margriet, Loes en Mies

`WIJ STAAN HIER MET Z’N ALLEN TE SPRINGEN!!!!! Hoera! Ik heb, op een lp van Billy Ocean na toen ik 11 was, nog nooit iets gewonnen! 🙂
En het komt op een voor ons heel mooi moment. Dank jullie wel. Of dank voor Anne, die het lootje trok.
Nu komt de uitdaging voor het plannen met school/werk, maar daar storten we ons met liefde op.´

 

Winnaars 2017

Winners 2017

Bas, Margriet, Loes en Mies

`WIJ STAAN HIER MET Z’N ALLEN TE SPRINGEN!!!!! Hoera! Ik heb, op een lp van Billy Ocean na toen ik 11 was, nog nooit iets gewonnen! 🙂
En het komt op een voor ons heel mooi moment. Dank jullie wel. Of dank voor Anne, die het lootje trok.
Nu komt de uitdaging voor het plannen met school/werk, maar daar storten we ons met liefde op.´

 

Winnaars 2017

Winners 2017

Bas, Margriet, Loes en Mies

`WIJ STAAN HIER MET Z’N ALLEN TE SPRINGEN!!!!! Hoera! Ik heb, op een lp van Billy Ocean na toen ik 11 was, nog nooit iets gewonnen! 🙂
En het komt op een voor ons heel mooi moment. Dank jullie wel. Of dank voor Anne, die het lootje trok.
Nu komt de uitdaging voor het plannen met school/werk, maar daar storten we ons met liefde op.´

 

winnaars 2016

Winners 2016

Michel, Hadewich en Carice

‘Dit is nog eens een leuke verrassing! Wat fantastisch dat wij hebben gewonnen! We zijn meteen onze vakantieplanning aan het omgooien. We denken erover om in juni te komen maar we moeten nog even een en ander uitzoeken. We komen zo snel mogelijk bij jullie terug met precieze data! We hebben er nu al weer zin in!’

Nieuwjaarsloterij 2015

Winners 2015

Mira en Hans

‘Wat een vet cool bericht! Leuk leuk leuk, zijn we blij mee met dit weekje. Hans gaat straks meteen kijken wanneer hij vrij zou kunnen nemen. Echt heel gaaf, ik win nooit iets en dan nu ineens zoiets gaafs!‘

Lotterij2014

Winners 2014

Liesbeth, Job en Sarah

…dat is nog eens een leuke verrassing! We gaan kijken wanneer we jullie kant opkomen…

Winners 2013

Eerst waren we nog wat confuus om plotseling weer in de stilte van Monte do Casarão te zijn. We waren natuurlijk weer ongelooflijk laat aangekomen, dus Wynand gaf het welkomst-eten in een pannetje mee naar Casa Marcanta. Door de duisternis naar boven rijden, slippend het laatste stukje pad nemen, motor uit en dan: de stilte met alleen de cicaden en de geur van Portugal.
Net die week begonnen de bloemen te bloeien: de brem, de duinroosjes, de paarse bloemen en nachtegalen zongen in de nachtegalenvallei achter de heuvel in het zuidwesten. Het werd steeds warmer. Het water van het sublieme zwembad was snel opgelopen naar 20,5 ° en het was zweten tijdens het wandelen. Maar de duik in de oceaan na de wandelingen over de falaises was wel even schrikken.
De volgende keer zoeken we uit of de maan nieuw is, want de sterrenlucht was erg licht. We hebben deze keer dus geen overdonderende Melkweg gezien.
Over de slager schamen we ons een beetje, want uit gemakzucht gingen we naar de supermarkt. Volgende keer nemen we weer de kleine winkeltjes. Beloofd!
Nel, Lies en Wynand: hartelijk bedankt voor jullie verrukkelijke cadeau!
Groeten! Dorus en Agneta, Breda, 20 april 2014

Nieuwe afbeelding (8)

Winners 2012

Op een druilerige dag als vandaag lijkt ’n week terug al weer zo ver. Het enige wat er hier afgelopen week nog ‘n beetje op leek was de zon. Maar met de rust, het weidse zicht en de overweldigende natuur in mijn herinnering denk ik met weemoed terug aan jullie woonplek.
Jullie hebben het er daar geweldig voor elkaar gebokst. Terug hier in de stadse fratsen drukte van iedere dag is jullie plek een paradijs.
Tezamen met jullie gastvrijheid was het voor ons een week om met een gouden randje in onze herinnering te bewaren.
Mochten jullie weer eens in ons kikkerlandje zijn, weet ons dan alsjeblieft te vinden.
Nogmaals heel erg bedankt voor alles! Veel liefs, Cees en Anneriet, Breda, 26 april 2013

Monte do casarao Loterij 2011

Winnaars 2011

Portugal, een land waar mijn Peter van genoot: de zon, de bergen, de natuur, de zee en oceaan met de rotspartijen, het avontuur, de rustgevende stilte maar ook de outlet en het toerisme van de Algarve. Mooie herinneringen hebben we aan de vakanties die we als gezin in Portugal doorgebracht hebben. Extra mooi was de vakantie in Casa Basta, waar alle mooie dingen waar Peter van kon genieten mogelijk waren.Wat was het dan ook een heerlijke verrassing dat we nog een keer gratis terug mochten komen omdat we een weekje verblijf hadden gewonnen. En we hebben weer genoten, maar helaas zonder Peter, omdat hij de strijd tegen zijn ziekte verloren heeft, en zijn afscheid van het leven niet langer kon uitstellen. Zijn laatste wens was dat ik samen met mijn gezin toch naar Portugal ging, en hem mee zou nemen om hem uit te strooien op deze mooie plek waar hij intens van de mooie dingen van het leven kon genieten.
Het zonnetje in Portugal zakt langzaam achter de bergen. De molen waar hij vorig jaar nog naar toe gewandeld is, staat in het laatste zonnetje. Een mooie dag met een heel aparte afsluiting. Langs de weg bloeien de eendagsbloemen waar hij als bioloog absoluut van genoten zou hebben.
We laten, vijf maanden na zijn afscheidsceremonie in Almere, Peter achter in zijn geliefde Portugal. En dat is mooi. Wynand, Nel en Lies dank dat we dit op een plekje op Monte do Casarão mochten doen. Een ode aan Peter en zijn gezin in zijn Portugal.
Inge en haar drie mannen Frank, Joost en Pim, Almere, 4 mei 2013

Nieuwe afbeelding (10)

Winners 2010

We zijn weer terug op ons honk maar willen jullie allen hartelijk danken
voor de gezellige week op de berg.
Wij hebben allen genoten en vonden het veel te kort.
Wynand, Nel, Lies en Bas weer hartelijk dank voor jullie gastvrijheid.
Tot ziens allemaal en in de tussentijd…
Het ga jullie goed!xxx

Véél Liefs, Annette, Sam, Job, Rosa en Garry, Rosmalen, 7 mei 2011

Monte do casarao Loterij 2009

Winners 2009

2 januari 2010 ontvingen we een mail van Wynand, Nel en Lies dat we een week gratis verblijf in een van de cottages op Monte do Casarão hadden gewonnen. Wat een feestelijke start van het nieuwe jaar. We besloten in de meivakantie te gaan.
De rust, de stilte, die enorme, ongekende stilte, het schitterende uitzicht vanuit het huisje, we wisten van vorig jaar dat het zo was, toch waren we – blijkbaar – de intensiteit ervan toch weer vergeten en overweldigde het ons wederom. De prachtige natuur met nu, in tegenstelling tot juli vorig jaar, alles in bloei. Een rijke schakering van kleuren van allerlei soorten bloemen en struiken; een weelde voor het oog.
Huisje Marcanta was net als huisje Boa, waar we vorig jaar in zaten, mooi en warm ingericht. Bij aankomst was ook nu weer de koelkast al gevuld met allerlei spulletjes en stond onder andere een heerlijke fles witte wijn al klaar.
Het weerzien van de familie, Nel, Lies, Wynand en Bas, maar ook van de hondjes, Sproet, Stoffel en trouwe, oude Willem (zichtbaar een (klein) jaartje ouder geworden), was zo leuk en gezellig! En dan natuurlijk weer slenteren in ‘ons’ dorpje São Teotónio met het pleintje, de oude mannetjes, die steevast op de hoek van een straat zitten te keuvelen.
Voor de kinderen als hoogtepunt een dagdeel surfles van Bas, die zijn eerste leerlingen van dit jaar de beste tot nu toe van 2010 vond…
Het voelde een beetje als ‘thuis zijn’. Hoe moet je daar nu mee omgaan? We hebben de oplossing: gewoon weer terugkomen.
Marise, Cajo, Nina en Olaf, Oostzaan, 24 november 2010

Nieuwe afbeelding (9)

Winners 2008

We willen jullie bij deze nogmaals bedanken voor een heerlijke week in Casa Marcanta! We hebben wederom genoten van de rust, het heerlijke weer en de prachtige omgeving!! Ook Jens heeft het prima naar zijn zin gehad en heeft zijn 3e tandje bij jullie gekregen! Hij was weg van Stoffel, Sproet en Willem!
Hoogtepunten waren Zambujeira do Mar, Monchique en Vila Nova de Milfontes. Dankzij de satelliet hebben we naar de sinterklaasintocht in koud, nat Nederland kunnen kijken. Jens snapt daar nog niets van, maar leuk vond hij het wel!
Nadat we vorig jaar in mei een relatief koude 3 weken hebben gehad, hadden we nu in november een top week met zon en 22 graden!
Het was super om dan een week te winnen bij jullie! De vlucht terug ging perfect en Jens sliep al op de startbaan!
Veel warme groeten van ons drietjes! Mirjam, Stefan en Jens, Ridderkerk, 20 november 2009

HPIM2744.2

Winners 2007

Het was weer fantastisch: mooie natuur, zon en het lekkere zwembad!!! Bedankt en tot volgend jaar.

Mariska, Fabio, David, Etienne en Winnie, Capelle aan den IJssel, 2 september 2008

Malwochen

Schildervakantie in PortugalZweimal im Jahr - einmal im Frühjahr und einmal im Herbst - organisiert Monte do Casarão eine Malwoche. Der Kurs richtet sich an Anfänger und Fortgeschrittene. Sie können mit jeder beliebigen Technik und jedem beliebigen Material malen oder skizzieren.

Mahlwochen 2024

April 10 - April 17

Oktober 2 - Oktober 9

 

NACHRICHTEN

Unsere Nachrichte finden Sie im Archiv

Abonnieren Sie unsere Nachrichte!

 

MÄRZ

März. Die Trauben wurden beschnitten. Pünktlich und gut. Es wird wieder regnen, was für das erste Wachstum sehr günstig ist. Hoffen wir, dass der Ertrag genauso gut ist wie in den anderen Jahren. Und natürlich, dass der Wein genauso lecker ist. Wir werden uns noch eine Weile gedulden müssen. Das werden wir erst nächstes Jahr sehen.
Bald wird der Wein vom letzten Jahr in Flaschen abgefüllt. Und er sieht gut aus! Sie werden ihn bald probieren können. Prost!

Start typing and press Enter to search

Verified by MonsterInsights