Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão

De Nieuwjaarsloterij van Monte do Casarão

Op Monte do Cadarão is de Nieuwjaarsloterij  elk jaar weer een terugkerende gebeurtenis. We kunnen zo langzamerhand spreken van een traditie. Op de eerste dag van het nieuwe jaar verloot Monte do Casarão een week gratis verblijf onder degenen die in het oudejaar te gast waren. De Nieuwjaarsloterij biedt u kans om gratis weer te genieten van Monte do Casarão en alles wat het te bieden heeft.

De Nieuwjaarsloterij van Monte do Casarão: hoe speelt u mee

De Nieuwjaarsloterij van Monte do Casarão heeft een officieel tintje. Elk jaar wordt een onafhankelijk persoon uitgenodigd het winnende lot uit de hoge hoed te trekken.

Elke week die u boekt, is goed voor één lot. Voor een boeking van 2 weken krijgt u dus 2 loten; voor een boeking van 3 weken, krijgt u 3 loten. Komt u meerdere keren per jaar, dan worden de geboekte weken bij elkaar opgeteld en krijgt u navenant loten. De prijs moet worden verzilverd in het jaar van de trekking, buiten het hoogseizoen.

WINNAARS 2022

Winnaars van 2022 zijn geworden

Paulo Mereiro, José, Sylvie en José

 

EERDERE WINNAARS

2021 Geke en Frans Riemslag uit Heiloo
2020 Familie Brüll uit Utrecht

2019 Familie Stuifbergen uit Castricum
2018 Familie de Feijter uit Amsterdam
2017 Familie Fellinger uit Haarlem
2016 Familie De Cocq uit Rotterdam
2015 Mira en Hans van Maaren uit Utrecht

2014 Familie Prijt uit Eindhoven
2013
Doris Verster en Agneta uit Breda

2012 Cees en Anneriet Riemslag uit Breda
2011 Familie Van Gelder uit Almere
2010 Familie Zuidland uit Rosmalen
2009 Familie Mollee uit Oostzaan
2008 Stefan en Mirjam Larsson uit Ridderkerk
2007 Familie Sohilait uit Capelle aan den IJssel

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão 2019

Winnaars 2019

Marianne, Maurice, Lieuwe, Moos en Ymke

Dat meen je niet!!!! En we wisten niet eens dat we meededen!

Nou daar gaan we even goed over nadenken. Het zou heel fijn zijn om dat in de mei (april) vakantie te doen. Dan vier ik mijn verjaardag bij jullie. 

Beetje afhankelijk van de beschikbare financiën (tickets en auto en honden hotel). Maar we zijn erg enthousiast. 

We komen er snel op terug en ik zal een mooie foto van ons maken!

 

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarao 2018

Winnaars 2018

Niek, Monica, Lisa en Sofie

Wat een superverrassing is dit!!!

We denken en praten nog vaak over onze meivakantie bij jullie op de berg: de fijne ochtendwandelingen, het surfen met Bas, de heerlijke taart op mijn verjaardag, en nog veel meer.

Het was al onze wens om nog een keer terug te komen en nu worden we gewoon uitgenodigd door jullie!

We sturen jullie snel een foto waarop we een gat in de lucht springen en gaan onze agenda’s erop naslaan. Jullie horen dus weer van ons!

Veel groeten van ons alle vier, Monica, Niek, Lisa en Sofie

 

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão Winnaars 2017

Winnaars 2017

Bas, Margriet, Loes en Mies

`WIJ STAAN HIER MET Z’N ALLEN TE SPRINGEN!!!!! Hoera! Ik heb, op een lp van Billy Ocean na toen ik 11 was, nog nooit iets gewonnen! 🙂
En het komt op een voor ons heel mooi moment. Dank jullie wel. Of dank voor Anne, die het lootje trok.
Nu komt de uitdaging voor het plannen met school/werk, maar daar storten we ons met liefde op.´

 

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão winnaars 2016

Winnaars 2016

Michel, Hadewich en Carice

‘Dit is nog eens een leuke verrassing! Wat fantastisch dat wij hebben gewonnen! We zijn meteen onze vakantieplanning aan het omgooien. We denken erover om in juni te komen maar we moeten nog even een en ander uitzoeken. We komen zo snel mogelijk bij jullie terug met precieze data! We hebben er nu al weer zin in!’

Winnaars 2015

Winnaars 2015

Mira en Hans

 ‘Wat een vet cool bericht! Leuk leuk leuk, zijn we blij mee met dit weekje. Hans gaat straks meteen kijken wanneer hij vrij zou kunnen nemen. Echt heel gaaf, ik win nooit iets en dan nu ineens zoiets gaafs!’

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão winnaars 2014

Winnaars 2014

Liesbeth, Job en Sarah

 …dat is nog eens een leuke verrassing! We gaan kijken wanneer we jullie kant opkomen…

Winnaars 2013

Winnaars 2013

Eerst waren we nog wat confuus om plotseling weer in de stilte van Monte do Casarão te zijn. We waren natuurlijk weer ongelooflijk laat aangekomen, dus Wynand gaf het welkomst-eten in een pannetje mee naar Casa Marcanta. Door de duisternis naar boven rijden, slippend het laatste stukje pad nemen, motor uit en dan: de stilte met alleen de cicaden en de geur van Portugal.
Net die week begonnen de bloemen te bloeien: de brem, de duinroosjes, de paarse bloemen en nachtegalen zongen in de nachtegalenvallei achter de heuvel in het zuidwesten. Het werd steeds warmer. Het water van het sublieme zwembad was snel opgelopen naar 20,5 ° en het was zweten tijdens het wandelen. Maar de duik in de oceaan na de wandelingen over de falaises was wel even schrikken.
De volgende keer zoeken we uit of de maan nieuw is, want de sterrenlucht was erg licht. We hebben deze keer dus geen overdonderende Melkweg gezien.
Over de slager schamen we ons een beetje, want uit gemakzucht gingen we naar de supermarkt. Volgende keer nemen we weer de kleine winkeltjes. Beloofd!
Nel, Lies en Wynand: hartelijk bedankt voor jullie verrukkelijke cadeau!
Groeten! Dorus en Agneta, Breda, 20 april 2014

Nieuwjraloterij Monte do Casarão winnaars 2012

Winnaars 2012

Op een druilerige dag als vandaag lijkt ’n week terug al weer zo ver. Het enige wat er hier afgelopen week nog ‘n beetje op leek was de zon. Maar met de rust, het weidse zicht en de overweldigende natuur in mijn herinnering denk ik met weemoed terug aan jullie woonplek.
Jullie hebben het er daar geweldig voor elkaar gebokst. Terug hier in de stadse fratsen drukte van iedere dag is jullie plek een paradijs.
Tezamen met jullie gastvrijheid was het voor ons een week om met een gouden randje in onze herinnering te bewaren.
Mochten jullie weer eens in ons kikkerlandje zijn, weet ons dan alsjeblieft te vinden.
Nogmaals heel erg bedankt voor alles! Veel liefs, Cees en Anneriet, Breda, 26 april 2013

Winnaars 2011

Winnaars 2011

Portugal, een land waar mijn Peter van genoot: de zon, de bergen, de natuur, de zee en oceaan met de rotspartijen, het avontuur, de rustgevende stilte maar ook de outlet en het toerisme van de Algarve. Mooie herinneringen hebben we aan de vakanties die we als gezin in Portugal doorgebracht hebben. Extra mooi was de vakantie in Casa Basta, waar alle mooie dingen waar Peter van kon genieten mogelijk waren.Wat was het dan ook een heerlijke verrassing dat we nog een keer gratis terug mochten komen omdat we een weekje verblijf hadden gewonnen. En we hebben weer genoten, maar helaas zonder Peter, omdat hij de strijd tegen zijn ziekte verloren heeft, en zijn afscheid van het leven niet langer kon uitstellen. Zijn laatste wens was dat ik samen met mijn gezin toch naar Portugal ging, en hem mee zou nemen om hem uit te strooien op deze mooie plek waar hij intens van de mooie dingen van het leven kon genieten.
Het zonnetje in Portugal zakt langzaam achter de bergen. De molen waar hij vorig jaar nog naar toe gewandeld is, staat in het laatste zonnetje. Een mooie dag met een heel aparte afsluiting. Langs de weg bloeien de eendagsbloemen waar hij als bioloog absoluut van genoten zou hebben.
We laten, vijf maanden na zijn afscheidsceremonie in Almere, Peter achter in zijn geliefde Portugal. En dat is mooi. Wynand, Nel en Lies dank dat we dit op een plekje op Monte do Casarão mochten doen. Een ode aan Peter en zijn gezin in zijn Portugal.
Inge en haar drie mannen Frank, Joost en Pim, Almere, 4 mei 2013

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão winnaars 2010

Winnaars 2010

We zijn weer terug op ons honk maar willen jullie allen hartelijk danken
voor de gezellige week op de berg.
Wij hebben allen genoten en vonden het veel te kort.
Wynand, Nel, Lies en Bas weer hartelijk dank voor jullie gastvrijheid.
Tot ziens allemaal en in de tussentijd…
Het ga jullie goed!xxx

Véél Liefs, Annette, Sam, Job, Rosa en Garry, Rosmalen, 7 mei 2011

Winnaars 2009

Winnaars 2009

2 januari 2010 ontvingen we een mail van Wynand, Nel en Lies dat we een week gratis verblijf in een van de cottages op Monte do Casarão hadden gewonnen. Wat een feestelijke start van het nieuwe jaar. We besloten in de meivakantie te gaan.
De rust, de stilte, die enorme, ongekende stilte, het schitterende uitzicht vanuit het huisje, we wisten van vorig jaar dat het zo was, toch waren we – blijkbaar – de intensiteit ervan toch weer vergeten en overweldigde het ons wederom. De prachtige natuur met nu, in tegenstelling tot juli vorig jaar, alles in bloei. Een rijke schakering van kleuren van allerlei soorten bloemen en struiken; een weelde voor het oog.
Huisje Marcanta was net als huisje Boa, waar we vorig jaar in zaten, mooi en warm ingericht. Bij aankomst was ook nu weer de koelkast al gevuld met allerlei spulletjes en stond onder andere een heerlijke fles witte wijn al klaar.
Het weerzien van de familie, Nel, Lies, Wynand en Bas, maar ook van de hondjes, Sproet, Stoffel en trouwe, oude Willem (zichtbaar een (klein) jaartje ouder geworden), was zo leuk en gezellig! En dan natuurlijk weer slenteren in ‘ons’ dorpje São Teotónio met het pleintje, de oude mannetjes, die steevast op de hoek van een straat zitten te keuvelen.
Voor de kinderen als hoogtepunt een dagdeel surfles van Bas, die zijn eerste leerlingen van dit jaar de beste tot nu toe van 2010 vond…
Het voelde een beetje als ‘thuis zijn’. Hoe moet je daar nu mee omgaan? We hebben de oplossing: gewoon weer terugkomen.
Marise, Cajo, Nina en Olaf, Oostzaan, 24 november 2010

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão winnaars 2008

Winnaars 2008

We willen jullie bij deze nogmaals bedanken voor een heerlijke week in Casa Marcanta! We hebben wederom genoten van de rust, het heerlijke weer en de prachtige omgeving!! Ook Jens heeft het prima naar zijn zin gehad en heeft zijn 3e tandje bij jullie gekregen! Hij was weg van Stoffel, Sproet en Willem!
Hoogtepunten waren Zambujeira do Mar, Monchique en Vila Nova de Milfontes. Dankzij de satelliet hebben we naar de sinterklaasintocht in koud, nat Nederland kunnen kijken. Jens snapt daar nog niets van, maar leuk vond hij het wel!
Nadat we vorig jaar in mei een relatief koude 3 weken hebben gehad, hadden we nu in november een top week met zon en 22 graden!
Het was super om dan een week te winnen bij jullie! De vlucht terug ging perfect en Jens sliep al op de startbaan!
Veel warme groeten van ons drietjes! Mirjam, Stefan en Jens, Ridderkerk, 20 november 2009

Nieuwjaarsloterij Monte do Casarão winnaars 2007

Winnaars 2007

Het was weer fantastisch: mooie natuur, zon en het lekkere zwembad!!! Bedankt en tot volgend jaar.

Mariska, Fabio, David, Etienne en Winnie, Capelle aan den IJssel, 2 september 2008

SCHILDEREN 2024

Tweemaal per jaar - eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar - organiseert Monte do Casarão een schilderweek. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Schilderen of tekenen kan in elke gewenste techniek, met elk gewenst materiaal. De week wordt begeleid door een Nederlandse docent.

Schilderweken in 2024

De schilderweek in het voorjaar is van woensdag 10 tot en met woensdag 17 april.

De schilderweek in het najaar is van woensdag 2 tot en met woensdag 9 oktober.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

Lees meer...

NIEUWSBRIEF

Alle nieuwsbrieven vindt u in het archief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

DECEMBER

December. Paddenstoelentijd. Het is kouder en natter, net als vorige maand, en daar houden paddenstoelen van. Parasolzwammen en de champignons hebben hun langste tijd gehad, maar er is zoveel meer. De amanita caesaria, de keizersamaniet, bijvoorbeeld. In Noord-Europa komt hij amper voor. Hier wel. Hij komt uit de grond als een ei en groeit uit tot een grote, glimmende, okergele paddenstoel met een hoed van soms wel 18 cm. Hij heeft zijn naam niet voor niets: een paddenstoel een keizer waardig. Zo lekker! Met de truffel strijdt hij om de eerste plaats culinair gezien. Weer een cadeautje voor ons!

 

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search

Geverifieerd door MonsterInsights