Schildervakantie in Portugal

Galerie Casarão

Een schildervakantie in Portugal is een unieke belevenis, in het bijzonder op Monte do Casarão. Op de voormalige eucalyptusplantage, aan de kust van de Alentejo,  worden sinds 2008 in het voor- en in het najaar schilderweken georganiseerd. In de loop van de jaren zijn er heel veel schilderstukken gemaakt, waarbij iedere cursist zijn eigen stijl heeft ontwikkeld. In Galerie Casarão vindt u een boeiende collectie van hun werk.

Net als in een echte galerie kunt u de schilderijen stuk voor stuk op uw gemak bekijken. Treed binnen, u bent van harte welkom. En wie weet, is binnenkort ook úw werk in de galerie te bewonderen.

Bekijk hier het Schilderprogramma 2019

SCHILDEREN 2019

Schilderenvakantie Portugal Monte do Casarão

Tweemaal per jaar - eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar - organiseert Monte do Casarão een schilderweek. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Schilderen of tekenen kan in elke gewenste techniek, met elk gewenst materiaal. De week wordt begeleid door een Nederlandse docent.

Schilderweken in 2019

Donderdag 11 - donderdag 18 april

Donderdag 3 - donderdag 10 okt.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

Lees meer...

NIEUWSBRIEF

Alle nieuwsbrieven vindt u in het archief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

NOVEMBER

Monte do Casarao

Volgens de statistieken is november de regenmaand. Dat klopt dit jaar aardig. Er is al veel regen gevallen en de natuur leeft weer helemaal op. Overal verschijnen bloemetjes en de bomen krijgen nieuwe blaadjes. Er zijn op Monte do Casarão maar een paar bladverliezende bomen, dus het kleurrijke herfstgevoel is niet alom aanwezig.

De (overwegend) forse buien vallen meestal ´s nachts. Overdag is dat eerder uitzondering dan regel. Regent het eens een paar dagen dan zijn we ook helemaal van slag en moeten we regenjassen en paraplu´s gaan zoeken. We peppen elkaar op door te zeggen: het heeft wel wat, maar eigenlijk vinden we er niets aan.
De zon is toch wel heel erg lekker.

Start typing and press Enter to search