Schildervakantie in Portugal

Galerie Casarão

Een schildervakantie in Portugal is een unieke belevenis, in het bijzonder op Monte do Casarão. Op de voormalige eucalyptusplantage, aan de kust van de Alentejo,  worden sinds 2008 in het voor- en in het najaar schilderweken georganiseerd. In de loop van de jaren zijn er heel veel schilderstukken gemaakt, waarbij iedere cursist zijn eigen stijl heeft ontwikkeld. In Galerie Casarão vindt u een boeiende collectie van hun werk.

Net als in een echte galerie kunt u de schilderijen stuk voor stuk op uw gemak bekijken. Treed binnen, u bent van harte welkom. En wie weet, is binnenkort ook úw werk in de galerie te bewonderen.

Bekijk hier het Schilderprogramma 2019

SCHILDEREN 2019

Schilderenvakantie Portugal Monte do Casarão

Tweemaal per jaar - eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar - organiseert Monte do Casarão een schilderweek. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Schilderen of tekenen kan in elke gewenste techniek, met elk gewenst materiaal. De week wordt begeleid door een Nederlandse docent.

Schilderweken in 2019

De schilderweek in april (11 - 18 april) is vol.

In oktober (donderdag 3 - donderdag 10 okt.) zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

Lees meer...

NIEUWSBRIEF

nieuwsbrief monte do casarao

Alle nieuwsbrieven vindt u in het archief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MEI
Monte do Casarao Wijngaard
Mei. De 152 wijnstokken doen het allemaal. Wynand heeft een vernuftig irrigatiesysteem aangelegd. Bewateren is nu alleen een kwestie van de kraan opendraaien. Druppeltje voor druppeltje worden de druiven uit een grote tank die vanuit het stuwmeer wordt volgepompt, van water voorzien.

Rode druiven hebben we - Alicante-Bouschet, Tourigo Nacional en Syrah - en witte - Sauvignon Blanc en Chardonnay. Die zijn voor de wijn. We hebben ook nog Dona Maria en Cardinal, consumptiedruiven.

Wie weet hebben we eind oktober onze eigen wijn. Maar, zoals ze hier zeggen: wijn maken is geen kunst. Goede wijn maken wel. We gaan ons best doen.

 

Start typing and press Enter to search