Schildervakantie in Portugal

Galerie Casarão

Een schildervakantie in Portugal is een unieke belevenis, in het bijzonder op Monte do Casarão. Op de voormalige eucalyptusplantage, aan de kust van de Alentejo,  worden sinds 2008 in het voor- en in het najaar schilderweken georganiseerd. In de loop van de jaren zijn er heel veel schilderstukken gemaakt, waarbij iedere cursist zijn eigen stijl heeft ontwikkeld. In Galerie Casarão vindt u een boeiende collectie van hun werk.

Galerie Casarão

Net als in een echte galerie kunt u de schilderijen stuk voor stuk op uw gemak bekijken. Treed binnen, u bent van harte welkom. En wie weet, is binnenkort ook úw werk in de galerie te bewonderen.

Bekijk hier het Schilderprogramma 2022

SCHILDEREN 2023

Tweemaal per jaar - eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar - organiseert Monte do Casarão een schilderweek. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Schilderen of tekenen kan in elke gewenste techniek, met elk gewenst materiaal. De week wordt begeleid door een Nederlandse docent.

Schilderweken in 2023

De schilderweek in het voorjaar is van woensdag 12 tot en met woensdag 19 april.

De schilderweek in het najaar is van woensdag 4 tot en met woensdag 11 oktober.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

Lees meer...

NIEUWSBRIEF

Alle nieuwsbrieven vindt u in het archief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAART

Maart. Elke maand staat er in een dorp in de buurt een bepaald product centraal in de dan speciaal georganiseerde gastronomische week. In het ene dorp staan de sardines centraal en kunt u allerlei gerechten proeven waarin sardines verwerkt zijn, het andere dorp heeft als thema kaas, de zoete aardappel, de wijn, de pompoen, de mais of wat dan ook.

In maart is Odemira aan de beurt. Het thema is Medronho & Mel, medronho (de lokale sterke drank) en honing. Alle geheimen van de medronho worden ontrafeld. U krijgt de gelegenheid het hele proces van distilleren in verschillende distilleerderijen te volgen, op andere locaties wordt u wegwijs gemaakt in wat er nog meer gemaakt wordt van medronho. En dan maar proeven in de participerende restaurantjes.

A sua saúde!

 

 

Start typing and press Enter to search