Schildervakantie in Portugal

Een schildervakantie in Portugal?  In de ongerepte Alentejo, temidden van kurkeiken en eucalyptussen? Vlak bij de ruige kliffen en de idyllische strandjes van de Atlantische Oceaan? Met als uitvalsbasis een schitterend huis, in een geweldige omgeving? In de wetenschap dat gedurende de hele week voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd?

Wanneer is uw schildervakantie in Portugal?

Tweemaal per jaar – eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar – organiseert Monte do Casarão een schildervakantie. De cursus, die een week duurt,  is zowel voor beginners als gevorderden. Schilderen of tekenen kan in elke gewenste techniek, met elk gewenst materiaal.

In 2023 is de schilderweek van

woensdag 12 aprilwoensdag 19 april

en van

woensdag 4 oktober – woensdag 11 oktober.

Waar logeert u?

Tijdens uw schildervakantie in Portugal logeert u in een van de zeer comfortabele vakantiehuizen op Monte do Casarão: in Casa Marcanta, Casa Boa of Casa Valorosa (elk met 2 tweepersoonsslaapkamers en 1 badkamer, maximaal 4 personen) of in Casa Basta (met 3 tweepersoonsslaapkamers en 2 badkamers, maximaal 6 personen).

Wat zijn de kosten?

De prijs voor een volledig verzorgde schildervakantie bedraagt € 810 (769) pp. en is gebaseerd op een kamer voor u alleen.  De prijs is inclusief ontbijt, lunch en diner, vervoer van en naar vliegveld Faro, op Monte do Casarão en naar de schilderlocaties. Niet inbegrepen zijn de eventuele vliegreis en het schildermateriaal.
Verblijft u met 2 cursisten op een kamer dan betaalt u € 610 (579) pp. U kunt ook uw partner/dochter/zoon/vriend/vriendin of wie ook meenemen.
Niet-cursisten krijgen € 75 korting op eerder genoemde prijzen.

Wilt u geen gebruik maken van het volledig verzorgd pakket, dan betaalt u de huur van de cottage (minimaal voor de schilderweek) + € 345 (328) (cursusgeld inclusief lunch, thee, koffie) per cursist. Een optie voor als uw niet-schilderende vrienden of familieleden willen meekomen.

Let wel: de prijzen tussen de haakjes zijn de prijzen van 2022. Boekt u vóór 1 januari 2023, dan gelden deze prijzen.

Er zijn per cursus enkele plekken gereserveerd voor mensen die hier in de buurt wonen en ook graag (weer) eens willen schilderen. Prijs: € 31,50 per dagdeel. Voor de lunch betaalt u € 8.

Schilderbenodigdheden

De cursist neemt zijn eigen schilderspullen mee. De ervaring leert dat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft voor het materiaal waarmee hij werkt. Papier en schilderdoekjes kunt u eventueel op Monte do Casarão kopen.

Wie is de docent?

De Nederlandse kunstenares Margot Maria Verhoeven is de hele week als docent aanwezig. Met haar ervaring, advies en inspiratie laat zij de cursisten versteld staan van hun eigen kunnen. Van Margot krijgt u een aantal weken voor aanvang van de schilderweek een lijstje met tips en mee te nemen basismaterialen.

Meer weten? Zie ook het Schilderprogramma 2023   of neem een kijkje in Galerie Casarão .

DATA 2021

Galerie Casarao Schildervakantie in Portugal

 13 – 20 april 2022

 28 september –  5 oktober 2022

UITGELICHT

Schildervakantie in Portugal

INSCHRIJVEN

  GALERIE CASARÃO

  Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

  Galerie Casarão

  GALERIE CASARÃO

  Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

  Galerie Casarão

  NIEUWSBRIEF

  Alle nieuwsbrieven vindt u in het archief

  Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

  JANUARI

  Januari. Het nieuwe jaar begint natuurlijk met vuurwerk. Zambujeira do Mar, Odemira en Vila Nova de Milfontes doen niet voor de grote steden onder. Ze trekken alles uit de kast om hun inwoners en de toeristen een waar spektakel voor te schotelen. En door knap gebruik te maken van al het water in de buurt, is het dubbel genieten.
  Wij van Monte do Casarão wensen u het allerbeste voor 2023. Maak er wat moois van!

   

  Start typing and press Enter to search