Schildervakantie in Portugal

Schildervakantie in Portugal

Een schildervakantie in Portugal?  In de ongerepte Alentejo, temidden van kurkeiken en eucalyptussen? Vlak bij de ruige kliffen en de idyllische strandjes van de Atlantische Oceaan? Met als uitvalsbasis een schitterend huis, in een geweldige omgeving? In de wetenschap dat gedurende de hele week voor ontbijt, lunch en diner wordt gezorgd?

Wanneer is uw schildervakantie in Portugal?

Tweemaal per jaar – eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar – organiseert Monte do Casarão een schildervakantie. De cursus, die een week duurt,  is zowel voor beginners als gevorderden. Schilderen of tekenen kan in elke gewenste techniek, met elk gewenst materiaal.

In 2018 is de schilderweek van

maandag 16 aprilmaandag 23 april

en van

donderdag 4 – donderdag 11 oktober.

Waar logeert u?

Tijdens uw schildervakantie in Portugal logeert u in een van de zeer comfortabele vakantiehuizen op Monte do Casarão: in Casa Marcanta, Casa Boa of Casa Valorosa (elk met 2 tweepersoonsslaapkamers en 1 badkamer, maximaal 4 personen) of in Casa Basta (met 3 tweepersoonsslaapkamers en 2 badkamers, maximaal 6 personen).

Wat zijn de kosten?

De prijs voor een volledig verzorgde schildervakantie bedraagt € 750 pp. en is gebaseerd op een kamer voor u alleen.  De prijs is inclusief ontbijt, lunch en diner, vervoer van en naar vliegveld Faro, op Monte do Casarão en naar de schilderlocaties. Niet inbegrepen zijn de eventuele vliegreis en het schildermateriaal.
Verblijft u met 2 cursisten op een kamer dan betaalt u € 565 pp. U kunt ook uw partner/dochter/zoon/vriend/vriendin of wie ook meenemen.
Niet-cursisten krijgen € 75 korting op eerder genoemde prijzen.

Wilt u geen gebruik maken van het volledig verzorgd pakket, dan betaalt u de huur van de cottage (minimaal voor de schilderweek) + € 320 (cursusgeld inclusief lunch, thee, koffie) per cursist. Een optie voor als uw niet-schilderende vrienden of familieleden willen meekomen.

Mocht u willen reserveren voor 1 januari 2018, dan betaalt u de prijs van 2017, namelijk  € 735, € 555 en € 315.

Er zijn per cursus enkele plekken gereserveerd voor mensen die hier in de buurt wonen en ook graag (weer) eens willen schilderen. Prijs: € 30 per dagdeel. Voor de lunch betaalt u € 7,50.

Schilderbenodigdheden

De cursist neemt zijn eigen schilderspullen mee. De ervaring leert dat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft voor het materiaal waarmee hij werkt. Papier en schilderdoekjes kunt u eventueel op Monte do Casarão kopen.

Wie is de docent?

De Nederlandse kunstenares Jenny Helder is de hele week als docent aanwezig. Met haar ervaring, advies en inspiratie laat zij de cursisten elke keer weer versteld staan van hun eigen kunnen. Dit voorjaar is het al voor de 14e keer dat zij de schilderweek op Monte do Casarão begeleidt. Van Jenny krijgt u een aantal weken voor aanvang van de schilderweek een lijstje met tips en mee te nemen basismaterialen.

Meer weten? Zie ook het schilderprogramma 2018 , of neem een kijkje in Galerie Casarão.

DATA 2018

Galerie Casarao Schildervakantie in Portugal

 16 – 23 april

 4 –  11 oktober

UITGELICHT

Schildervakantie in Portugal

INSCHRIJVEN

GALERIE CASARÃO

Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

Galerie Casarão

GALERIE CASARÃO

Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

Galerie Casarão

NIEUWSBRIEF

Alle nieuwsbrieven vindt u in het archief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

APRIL

Ooievaars

April: het blijft een fascinerend en spectaculair gezicht: de ooievaars op de kliffen langs de kust tussen Cabo Sardão en Zambujeira do Mar. Geen golf is ze te hoog, geen zee te woest. Onverstoorbaar doen ze hun ding: nest op orde maken, eieren leggen en jongen grootbrengen.

Het is de enige plek in Europa waar u zoiets kunt zien. Dus als u in de buurt bent: zeker gaan kijken!

 

Start typing and press Enter to search