Kip met cashewnoten maar het kan ook zonder kip

 In Blog, Recepten

Kip met cashewnoten is ook zo´n  lekker recept dat bij iedereen in de smaak valt. We eten het zelf regelmatig, ook als we eters hebben, en Wynand maakt het altijd wel een keer in de schilderweek, soms zelfs op verzoek. Vaak krijgen we namelijk cursisten die al eerder zijn geweest. Uiteraard proberen we hun altijd andere recepten voor te schotelen, maar op verzoek passen we graag het diner aan.

Kip met cashewnoten is ook een recept dat u makkelijk kunt aanpassen als een van uw tafelgenoten vegetarisch is. Het gerecht doet niets af aan smaak als u de kip weglaat. Ideaal dus als u iemand te eten krijgt die vegetarisch is. En wilt u toch iets kipachtigs, dan gebruikt u een vleesvervanger, tofu of tahoe bijvoorbeeld.
Kip met cashewnoten is eenvoudig te maken en het vergt niet veel tijd. Bovendien is het supergezond en staat het bol van de vitamines.

Ingrediënten voor kip met cashewnoten

U heeft nodig voor 4 personen:

4 kipfilets
1 bosje lenteuitjes
2,5 cm verse gember
2 groene paprika´s
2 el olijfolie
100 g cashewnoten
2 el sojasaus
2 el sherry
1 tl maizena
zout, zwarte peper

U snijdt de kipfilet  en de paprika in kleine stukjes. De lenteuitjes snijdt u in dunne ringetjes. De gember schilt u en snijdt u in dunne plakjes. U verhit de olie in de wok op een hoog vuur en voegt vervolgens de gember en lenteuitjes toe. Na een minuutje doet u de kip en cashewnoten erbij, na weer 3 minuten de paprika. Vermeng in een schaaltje de sojasaus, de sherry en de maizena. Goed roeren. Giet het mengsel in de wok en laat het pruttelen tot de saus is ingedikt. Voeg eventueel zout en peper toe.
Lekker met rijst en een salade van worteltjes en lenteuitjes.

Kip met cashewnoten zonder kip

Dit recept is ook een must voor vegetariërs. U laat dan gewoon de kipfilet weg.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Kleine zwartkopDe moestuin
Geverifieerd door MonsterInsights