Open brief aan #Transavia

 In Blog, Nieuws

Open brief aan Transavia

Beste mensen van Transavia, fijn dat jullie sinds gisteren weer vliegen op Faro. Wij hebben een klein toeristisch bedrijf in het zuiden van Portugal. Veel van onze gasten komen uit Nederland en het merendeel van hen maakt gebruik van jullie diensten. Gisteren konden we dus ook onze eerste gasten sinds lange tijd weer verwelkomen.

Onze volgende gasten arriveren 21 juni en gaan 28 juni weer terug. Hun vlucht is gisteren (toeval?) echter geannuleerd. Zij krijgen een voucher, die jullie binnenkort opsturen. Dat doen jullie keurig (ik heb zelf ook meerdere vouchers liggen). Maar wat blijkt nu? Dezelfde vlucht is gewoon op jullie site te boeken. 21 juni vanaf Schiphol naar Faro en 28 juni terug. Maar voor deze zelfde vlucht zouden onze gasten meer dan € 400 moeten bijbetalen. De vlucht (geboekt op 2 februari 2020) kostte € 824 (het bedrag ook van de voucher) en nu zouden zij € 1284 moeten betalen, €460 meer. Vierhonderdzestig euro!

Ik ga ervan uit dat er een foutje is gemaakt. Misschien beschikt het computerprogramma waar jullie mee werken nog niet over de actuele data. Zou zo maar kunnen natuurlijk. Het is voor iedereen een hectische periode waarin zaken je al snel boven het hoofd groeien. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er een uitgekiende filosofie of strategie aan ten grondslag ligt. Jullie hebben kundig personeel, mensen die alles weten van financiën en marketing en computerprogramma´s en prijzen. Zou een van hen mij kunnen uitleggen wat er is gebeurd? En zouden zij (of weer iemand anders) kunnen garanderen dat dit wordt rechtgezet en dat het niet iets is wat onze gasten van juli en augustus – coronacalamiteiten daargelaten – boven het hoofd hangt? Dat de passagiers, jullie klanten, voor dezelfde prijs mee mogen als waarvoor ze al heel lang tickets in hun bezit hebben?

Jullie kunnen mij gewoon per ommegaande antwoorden. Mochten jullie het liever per e-mail doen, dan is ons e-mailadres te vinden op onze website.

Ik hoop snel van jullie te horen.

Met vriendelijke groet, Nel Schimmer, Monte do Casarão Portugal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Portugal en Covid-19: een Portugees mysterieWinnaars nieuwjaarsloterij 2020
Geverifieerd door MonsterInsights