Wandeltochten in Portugal

Monte do Casarao

Monte do Casarao ligt in het zuidwesten van de Alentejo, zo’n 15 km van de Atlantische Oceaan, in de driehoek Costa Vicentina, Barragem de Santa Clara en het Monchique-gebergte. Monte do Casarao ligt in een schitterend natuurgebied, ver weg van de bewoonde wereld. De stilte is hoorbaar; u ruikt munt, eucalyptus en lavendel; de vergezichten, de rust, de sterrenhemel zijn indrukwekkend. Monte do Casarão nodigt uit tot wandelen, fietsen en zalig nietsdoen. 300 km wandel- en fietsroute is er in de directe omgeving, meer dan 80 vogelsoorten zijn er gespot. De slangenarend vliegt hier evenals de oehoe. Het is de habitat van dassen, otters, schildpadden, herten, mangoesten, vossen, everzwijnen en nog wat klein grut.

Omgeving van Monte do Casarao

De dichtstbijzijnde plaats is São Teotónio, op 13 km afstand van Monte do Casarão, waar u voor uw dagelijkse boodschappen terecht kunt. Het is een gezellig, authentiek dorp met diverse cafeetjes, grote en kleine supermarkten (Intermarché, Aldi en Lidl), winkeltjes, tandarts, gezondheidscentrum, apotheek en banken.

Iets verder weg

Iets verder weg zijn er de strandjes en dorpjes aan de Atlantische Oceaan: Zambujeira do Mar, Almograve, Vila Nova de Milfontes. Het is een streek die hoofdzakelijk door Portugezen wordt bezocht. Wandelaars ontdekken het gebied wel zo langzamerhand: de Rota Vicentina, de twee jaar geleden geopende nieuwe wandelroute van Sines naar Sagres, het zuidelijkste puntje van Portugal, is in binnen- en buitenlandse pers uitgebreid bejubeld.

https://www.montedocasarao.com/monte-do-casarao/wandeltochten-in-portugal/

Nog wat verder

Binnen een straal van 25 -100 km vindt u allerlei interessante en gezellige stadjes: Odemira, Beja, Faro, Lagos, Sagres, Silves, Monchique, Aljezur, Albufeira. Onderweg zijn er wijnboerderijen, golfbanen, Moorse en Romeinse opgravingen, zelfs dolmens en menhirs, stuwmeren, kerken, kastelen, shopping malls, potterieën, zwemparadijzen. U kunt boottochten maken op de oceaan of op de rivier de Mira, surfen, paardrijden, kanoën, ballonvaren, zeevissen: alles is binnen rijbereik.

https://www.montedocasarao.com/monte-do-casarao/dagje-vermaak/

Terug in uw vakantiehuis op Monte do Casarao

En na zo’n uitstapje keert u weer terug naar uw comfortabele en vertrouwde vakantiehuis op Monte do Casarao, om de dag daarop weer even uit te blazen: duik nemen in het zwembad, beetje van de zon genieten in je ligstoel op je terras met een boek (we hebben een zeer goed gevulde en actuele bibliotheek met voor elk wat wils, van Nederlandse literatuur en strips tot detectives en kinderboeken), wandelingetje maken vanaf je berg, heerlijk.

SCHILDEREN 2019

Schilderenvakantie Portugal Monte do Casarão

Tweemaal per jaar - eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar - organiseert Monte do Casarão een schilderweek. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden. Schilderen of tekenen kan in elke gewenste techniek, met elk gewenst materiaal. De week wordt begeleid door een Nederlandse docent.

Schilderweken in 2019

De schilderweek in april (11 - 18 april) is vol.

In oktober (donderdag 3 - donderdag 10 okt.) zijn er nog enkele plekken beschikbaar.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat er door de cursisten in de loop van de jaren zoal is gemaakt? In Galerie Casarão vindt u een uitgebreide collectie schilderijen. Kom binnen, de toegang is gratis.

Lees meer...

NIEUWSBRIEF

Monte do Casarao Nieuwsbrief

Alle nieuwsbrieven vindt u in het archief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

JUNI
Festival de Mastros Sao Teotonio 2019

Juni: De voorbereidingen voor het Festival de Mastros in São Teotónio zijn in volle gang. Om de twee jaar is er drie weken lang feest. Het hele dorp is versierd. Maanden zijn de inwoners al bezig zelf de versiering te maken.

Elke avond (behalve maandag en dinsdag) is er wat te doen. Veel muziek, van fado tot hiphop. Dans, toneel, workshops, Marchas, voor elk wat wils.  Van 12 tot 30 juni.

Start typing and press Enter to search