Rota Vicentina

 In Blog, Wandeltochten

Rota_Vicentina

De Rota Vicentina is zo langzamerhand bij menig wandelaar bekend en is uitgebreid bejubeld in de pers en door kenners.

Sinds 2012 heeft Portugal de Rota Vicentina, zo’n 330 km wandelroute. De Rota Vicentina sluit aan op de Grande Randonée. De Rota Vicentina bestaat uit twee delen: er is de 230 km lange historische route, die van Santiago do Cacém naar Cabo de São Vicente loopt. Het is een in ere hersteld eeuwenoud pelgrimspad van Lissabon naar Cabo de São Vicente. Daar zou zich het oorspronkelijke graf bevinden van Sint Vincentius, patroonheilige van Lissabon.

Vissersroute

Daarnaast is er de 100 km lange vissersroute, de Trilho dos Pescadores, die de kustlijn van de Atlantische Oceaan volgt. De vissersroute loopt van Porto Covo via Vila Nova de Milfontes, Zambujeira do Mar, Odeceixe en Aljezur naar Sagres, het meest zuidelijke puntje van Portugal.

 

De historische route en de vissersroute lopen voor een heel groot deel door de overweldigende natuur van de Alentejo en zijn beide vanaf Monte do Casarão makkelijk te bereiken. De routes zijn onderverdeeld in 21 trajecten en de documentatie is uitstekend. Van elk traject hebben we op Monte do Casarão wandelkaarten en gedetailleerde beschrijvingen. Ook op internet is van alles te vinden evenals op youtube en in diverse wandelwinkels.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Galerie Casarao Schildervakantie in Portugal
Geverifieerd door MonsterInsights