Twintig schilderweken op Monte do Casarão

 In Blog, Schilderweken Monte do Casarão

Twintig schilderweken op Monte do Casarão! Wie had dat ooit kunnen dromen! Wat begon als een experiment, groeide uit tot een heuse traditie!

Want wat doe je als je je vertrouwde schilderclub uit Almere moet achterlaten als gevolg van je  verhuizing naar Portugal? Je wilt wel blijven schilderen   maar in je eentje kom je er moeilijk aan toe?  De dynamiek, de leden en de docent van de Vrije Kunstgroep Almere ga je missen?

Je haalt de club naar Portugal natuurlijk. Niet alleen de leden, maar ook docent Jenny Helder, de betrouwbare, bindende en inspirerende constante van de Vrije Kunstgroep Almere.

Twintig schilderweken

In november 2008 werd de eerste schilderweek georganiseerd op Monte do Casarão. Een soort try-out, alleen voor leden van de VKA èn met Jenny Helder.

De week werd een succes. Reden om met de schilderweken door te gaan. De volgende schilderweken zijn niet alleen exclusief voor leden van de VKA,  ook ´buitenstaanders´ zijn van harte welkom.

En zo was het in april 2014 de tiende  keer dat er een week op Monte do Casarão, op jeeigenberg, werd geschilderd. Speciaal voor die gelegenheid kreeg Jenny Helder een fotoboek met als plastische titel: Tien schilderweken op Monte do Casarão. Het voorwoord eindigt met de zin:  ´We hopen nog lang door te aan. Wellicht ziet dan ook deel 2, “Nog tien schilderweken op Monte do Casarão” het licht.’

In oktober 2018 mochten we Jenny Helder weer in het zonnetje zetten. De twintigste schilderweek was een feit. Twintig weken lang heeft Jenny op Monte do Casarão les gegeven. Met niet-aflatend enthousiasme, oog voor detail en deskundige aanwijzingen.

Cursisten

In de loop van de jaren zijn er heel wat cursisten geweest. De meeste van hen zien we regelmatig terug. Elke keer zijn er ook nieuwe cursisten, die vervolgens weer terugkomen. Het wordt dan ook steeds lastiger om een plek te bemachtigen in de schilderweek. Zo is de aprilweek van 2019 al helemaal vol. Ook in de oktober is niet veel plek meer.

Reden genoeg dus om door te gaan. Wie weet voor een derde fotoboek. Het tweede fotoboek ´Nog tien schilderweken op Monte do Casarão´ ligt inmiddels bij de drukker.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Orkaan LeslieFietsen in Portugal vanaf Monte do Casarão Jeeigenberg.nl
Geverifieerd door MonsterInsights