Fietsen in Portugal: Portugal anders leren kennen

 In Blog, Fietstochten

Fietsen in Portugal wordt steeds populairder. En makkelijker. In de grote steden worden overal fietspaden aangelegd en op straat zijn fietsen te huur. Een toerfiets, een mountainbike, een elektrische fiets: het maakt niet uit. App downloaden, instructies opvolgen en u heeft een fiets.

Lissabon, Porto, Coimbra op de fiets: de mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt op eigen houtje de stad verkennen, maar u kunt ook een gids inhuren. Lissabon heeft nu al zo´n 80 kilometer fietspad. Langs de Taag, dus klimmen hoeft niet. Ook een aanrader is om met een gids per fiets de stad te verkennen. Alles heuvel af, dus goed te doen en onderweg krijgt u uitleg over wat interessant is.

Vanaf uw eigen berg op Monte do Casarão kunt u ook geweldige fietstochten maken. Een fiets of mountainbike huren is zo geregeld. We bellen de verhuurder, geven de lengtemaat van de fietsers op en de mountainbikes worden de volgende dag bij uw huis op uw eigen berg bezorgd, inclusief helm en reparatieset.

Het leuke is dat Monte do Casarão nu ook aan een officiële fietsroute liggen. De gemeente Odemira heeft zo´n 1000 kilometer aan fietsroutes in kaart gebracht. Deels worden de wandelpaden van de Rota Vicentina benut, maar het overgrote deel is nieuw. Er zijn vier categorieën, oplopend in moeilijkheidsgraad: groen, blauw, rood en zwart, waarbij groen de makkelijkste is. Dan is er nog de GT-route, waarbij je naar een station fietst. Fiets op de trein en bij een volgend station stapt u uit met de fiets en gaat u weer verder.

De zwarte route en de GT komen bij ons langs. We hebben er weer een mooie activiteit bij. Fietsen in Portugal is weer een andere manier van beleven en kijken en maakt de vakantie nog mooier.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

twintig schilderweken op Monte do CasarãoPortugal en Covid-19: een Portugees mysterie
Geverifieerd door MonsterInsights