Rust Ruimte Privacy

 In News, News

Rust, ruimte en privacy zijn de kernbegrippen waarmee Monte do Casarão zich profileert.
Als u zo op de berg zit, niemand in de omgeving, geen auto te bekennen, met alleen de geluiden van de natuur kan het niet anders dan dat u tot rust komt. Toegegeven: u moet het even op u in laten werken, u moet er even aan wennen, er open voor staan, maar dan neemt de rust bezit van u en kunt u bijtanken. Sterker nog: u neemt overal weer de tijd voor, niks snel snel maar alles, elke handeling zijn eigen waarde gunnen. Helemaal in de geest van de Alentejo: Tempo é tudo, ofwel Tijd is alles.
Ruimte is er niet alleen op Monte do Casarão, maar ook in de verre omtrek. Kilometers in het rond woont er amper iemand, zijn er geen wegen, is er geen lawaai en vervuiling en rijgt de natuur zich aaneen. Ook geen giga hoge bergen, u kunt eindeloos ver kijken, vaak 360°, en ademhalen. Heel diep ademhalen, wat een enorm gevoel van ruimte geeft.
Uw privacy is ook gegarandeerd. Op een oppervlakte van 35 hectare – 35 voetbalvelden – staan maar zes huizen. Alle huizen staan helemaal alleen, op hun berg, ver van elkaar verwijderd. Casa Basta, Boa en Valorosa liggen aan een doodlopende weg. Daar zal dus niemand langskomen. Alleen onderlangs Casa Marcanta loopt de weg naar Casa Boa en Casa Valorosa. Het kan dus zijn dat daar 3 à 4 keer per dag een auto langsrijdt (-kruipt).  Andere gasten treft u misschien bij het zwembad, bij een wandeling of in het dorp bij de supermarkt, of bij ons in de bibliotheek. Heeft u zin in een praatje, dan komt u gezellig bij ons langs. Zo niet, even goede vrienden. Niets hoeft, alles mag.

Door de rust, de ruimte en de privacy op Monte do Casarão ervaart u  een enorm gevoel van Vrijheid.  En dat is toch het hoogste goed voor een mens.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Verified by MonsterInsights