Josee en Rob

 In

Als een van de vertalers van jullie website wist ik waarschijnlijk meer details van Monte do Casarão dan de meeste bezoekers, maar tijdens mijn verblijf met Rob in Casa Marcanta besefte ik pas goed wat een gigantische operatie jullie hebben gerealiseerd. Uit jullie visie, lef en liefde voor het landschap is een verrukkelijke vakantieplek ontstaan, waar ik nu met een zekere melancholie aan terugdenk: onze dagen werden ingedeeld naar de stand van de zon; met de geur van de eucalyptusbomen in mijn neus dook ik in jullie geweldige zwembad en liet me na afloop heerlijk opdrogen in de zon; de zonsondergang vanaf ons terras staat in mijn geheugen gegrift als koesterreserve voor de komende winter.

Jullie gastvrijheid heb ik nog nooit bij andere vakantiehuisbaasjes zo meegemaakt. Er was altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden en we hoefden maar te kikken, of een van jullie stond al voor de deur. We hebben genoten van de gesprekken die we tijdens jullie barbecue en onze stoofpot hebben gevoerd. Vooral Bas was geweldig op dreef. Ook was ik onder de indruk van jullie plannen, waarvan Schilderen in Portugal er nog maar één is.

We hebben echt ongelooflijk geboft met het weer! Wat mij betreft is oktober een ideale maand om de Alentejo te bezoeken: heerlijk zonnig, maar niet te heet. Het water in het zwembad was nog heerlijk. Ik ben benieuwd wat het voorjaar te bieden heeft, en als het aan mij ligt, ga ik dat zeker ook een keer beleven. Omdat het in onze week erg rustig was, hebben we ook Casa Basta en Casa Boa kunnen bekijken. Net als in ons ‘eigen’ huisje vielen ons hier het comfort, de frisheid en de vriendelijke uitstraling op. Casa Basta heeft het voordeel dat je ‘binnendoor’ naar het zwembad kunt lopen, en dat is zeker iets waar ik onder meer twee waterminnende vriendinnen van me op zal wijzen.

Dankzij onze week op Monte do Casarão duurde onze zomer dit jaar tot en met zaterdag 17 oktober. Dat kunnen niet veel Nederlanders me nazeggen, denk ik. Nogmaals hartelijk dank voor alles. Jullie hebben er twee verstokte Monte do Casarão-fans bij.

Liefs en groetjes, Josee en Rob

PS: Bas, die pot pindakaas komt eraan!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Wandeltochten in Portugal
Verified by MonsterInsights