De Green Key Award

 In Blog, Nieuws

Onlangs (om precies te zijn op 27 mei) heeft Monte do Casarão de Green Key Award 2016 uitgereikt gekregen, een certificaat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de toeristenindustrie. Hotels, restaurants, campings, bungalowparken, elke onderneming in de toeristische sector kan het certificaat bemachtigen.

Internationaal kwaliteitsmerk

De Green Key is een internationaal kwaliteitsmerk. Om ervoor in aanmerking te komen, moet je als toeristische onderneming aan een aantal voorwaarden voldoen. Na aanmelding krijg je een uitgebreide vragenlijst toegestuurd. Wanneer de antwoorden voldoende zijn bevonden, komt er iemand van de organisatie  persoonlijk de onderneming bezoeken. Vervolgens krijg je te horen of je toegelaten bent en wat je eventueel zou kunnen verbeteren.

Doelen stellen

De Green Key Award is één jaar geldig. Elk jaar moet je doelen stellen, en als die zijn behaald, krijg je weer een certificaat voor het jaar daarop. De belangrijkste doelen die Monte do Casarão zich heeft gesteld voor 2016/17 hebben te maken met het waterbeheer (watergebruik verminderen waar mogelijk door middel van speciale douchekoppen, het aanleggen van de barragem, dry gardening) en het afvalbeheer. Zo gaan we afvalbakken neerzetten waar onze gasten flessen, plastic en papier kunnen inleveren en we vragen de gemeente een ecoponto (de grote containers voor het scheiden van afval) vlak bij Monte do Casarão te plaatsen, niet zozeer voor de gasten als wel voor iedereen hier in de omgeving. Zoals het er nu naar uitziet. gaat dit lukken en komen de afvalcontainers bij Café Flor da Serra, op de asfaltweg links.

Green Key Award mondiaal

Wereldwijd doen 2400 ondernemingen in 53 landen mee aan het van oorsprong Deense Green Key-programma, waarvan zo´n 600 in Nederland. In Portugal (inclusief Azoren en Madeira) zijn het er dit jaar 68, waarvan 4 in de Alentejo. In de categorie Alojamento Local zijn wij de eerste en de enige. Zowaar een vermelding waard!

 

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Schildercursus Monte do CasaraoStuwmeer van Monte do Casarao
Geverifieerd door MonsterInsights