De peentjes van Lies

 In Blog, Recepten

????????????????????????????????????

Bij het barbecueën, vaste prik als er gasten zijn, hebben we alle vier onze taak. We zijn zo langzamerhand goed op elkaar ingespeeld, een goed geoliede machine zijn we. Wynand zorgt voor alles wat op de bbq gaat, of het nu vlees, vis, kip of vegetarisch is. Van houtskool en marineren tot sauzen maken en roosteren. Bas en ik zijn de facilitaire ondersteuning (tafeldekken, stoelen en tafels sjouwen, brood snijden tot en met patatpan klaarzetten) en Lies is voor de kruidenboter en de salades.
Beroemd inmiddels zijn haar worteltjes in het zuur, een typisch Portugees gerecht. Op veler verzoek volgt hier het recept. Hoewel het dan geen verrassing voor u is natuurlijk als u komt bbq’en. Het recept moet u een dag van tevoren klaarmaken. De zure worteltjes zijn een paar weken te bewaren, dus het is geen probleem als u te veel maakt.

Worteltjes (500 gram voor 6 personen) koken en in plakjes snijden. Af laten koelen. Voldoende witte wijnazijn (+ een beetje suiker, peper en zout) toevoegen zodat ze onder staan. Veel in flinterdunne plakjes gesneden knoflook toevoegen en verse oregano. Klaar.

Nel

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

bacalhau com natas
Geverifieerd door MonsterInsights