Cantharellen

 In Blog, Recepten

Het is cantharellen -tijd. In Nederland staan ze op de rode lijst, maar hier mag je ze gewoon plukken. Vorig jaar waren ze niet aan te slepen. Overal groeiden ze. Elke dag hadden we wel cantharellen op het menu: cantharellen met een biefstukje, cantharellen in de nasi, in een omelet, gewoon op brood: heerlijk. Er waren er overal zoveel dat zelfs de opkopers ze niet meer wilden hebben.

Dit jaar is de oogst aan zienlijk minder. Het is te droog en te warm. Maar het is me met veel moeite toch gelukt nog een paar pond bij elkaar te sprokkelen. Daarom een recept waarin de cantharellen het voornaamste ingrediënt zijn. Simpel maar heerlijk.

Ingrediënten:
500 gram cantharellen
ui
250 gram parmaham
blokje kippenbouillon
olie
250 ml. slagroom
madeira

Maak de cantharellen met een borsteltje voorzichtig schoon en snijd ze eventueel (niet te klein). Fruit de kleingesneden ui in de olie en voeg het verkruimelde kippenbouillonblokje en de kleingesneden parmaham toe. Doe de cantharellen erbij en laat even alles bakken. Voeg vervolgens slagroom en een flinke scheut madeira toe. Lekker met tagliatelli. Echt lekker!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

bulgur met druivenVakantie-in-Portugal-Monte do Casarao
Geverifieerd door MonsterInsights