Gastenboek

Marc, Arjanne, Pieter, Annemijn en Sofie
13 augustus 2015

Onze vakantie van twee weken op Monte do Casarão was heerlijk. Wij zijn een gezin met drie kinderen in de leeftijd 14 t/m 19 jaar en wij hebben het allen enorm naar ons zin gehad.

Onze casa met het ruime terras boven op de berg overtrof onze verwachting en het 'alleen op de wereld' gevoel daar was bijzonder. Heel fijn was ook dat er er een zwembad was op het landgoed om even af te koelen. De warme ontvangst en ook de BBQ avond met andere gasten bij Nel en Wynand thuis zijn ons heel goed bevallen, evenals de pilatesles bij zwembad met mooi uitzicht. Hoogtepunten: activiteiten als twee keer surfles van Bas op krachtige golven van de Atlantische Oceaan, de prachtige stranden en baaitjes, trips met de auto door het uitgestrekte Portugese land, de markt in São Teotónio, koffietjes met zoete taartjes op terrasje aan het plein en niet te vergeten de bieb van Nel met boeken en DVD's en eten bij jullie thuis.

Familie Riemslag veel dank voor het warme onthaal, Wynands kookkunsten en het uitzwaaien op de ochtend van vertrek. Wij hebben genoten!

Tot ziens en lieve groeten van
Marc, Arjanne, Pieter, Annemijn en Sofie

Wandelen in Portugal
15 juli 2015

We kwamen naar onze eigen berg met hoge verwachtingen (door de site en verhalen van eerdere gasten) en gedurende onze week op Monte do Casarão zijn die verwachtingen allemaal waar geworden of zelfs overtroffen.

Het begon met een warm en ontspannen welkom. Onze dochter van 2 voelde zich meteen thuis en het vullen van de emmer die ze van Nel kreeg met de steentjes die overal liggen, werd het spel van de week. Het huisje was gerieflijk en van alle kook- en kinderbenodigdheden voorzien. We hebben heerlijk aan het zwembad gelegen en twee gezellige avonden gehad toen we meeaten met onze gastheren & -vrouwen. Heerlijk gegeten dankzij de kookkunsten van Wynand en de salades van Lies. In de tussentijd spijkerde Bas onze filosofiekennis bij.

Het terrein en de directe omgeving zijn prachtig. We hebben heerlijk gewandeld en zijn op aanraden van WNB&L naar een paradijselijk strandje geweest, waar onze dochter heerlijk in het stroompje op het strand kon poedelen en zandtaarten kon bakken. De rust was fijn, tussen onze bezoeken aan de Portugese steden door.

Nu we twee maanden later de foto's bekijken (welke plaatsen we bij het bericht?) kijken we terug op een heerlijke week. Bedankt en wie weet tot ziens! Bas, Jacomijn en Loes

Klaske, Nely en Trijntje
12 juni 2015

We hebben het als bijzonder ervaren, de plek die jullie gecreëerd hebben, om daar te mogen zijn.
Jammer dat we met ziekte/ziekenhuisopname te maken kregen, maar met jullie steun en support zijn we er goed doorheen gekomen!
Nogmaals hartelijk dank daarvoor en de patiënt is na 14 dagen rustig aan, weer de oude.
Wij hopen op een volle 10 dagen herkansing, graag tot ziens.
Klaske en de 2 andere 70+ meiden.

Marja
7 juni 2015

Als je ooit een geweldige schilderervaring wilt hebben ga dan naar Monte do Casarão. Uitstekende docent. Programma is heel ontspannen, dwz rustig opstaan en ontbijten, maar dan... Dan is er Jenny met haar geweldige begeleiding, de hele dag door, op de relaxte lunchpauze na, met altijd heerlijk eten. Trouwens ook 's avonds; Wynand, de hoofdman, is een superkok. Zijn vrouw Nel kan je alles over de streek vertellen en rijdt je op de vrije dag moeiteloos door het gebied. Dan zijn er nog de huisjes; wat een weelde. Heerlijke dekbedden, luxe badkamer met lekkere zachte handdoeken in overvloed.

Ben
26 april 2015

Een schilderweek op Monte do Casarão, Alentejo Portugal, is een bijzondere gebeurtenis.
Waar kun je je inspiratie beter kwijt dan bij en in het schilderachtige gebied rondom Monte do Casarão en het kustgebied.
Het heeft mij in ieder geval enorm veel plezier geboden, om dit te kunnen ervaren.
Het geeft je enorm veel rust en ontspanning, om leuke ideeën op te doen en dit in je schilderijen weer te geven.
Kortom een perfecte omgeving en rustgevende sfeer om te verblijven.
En dit alles onder de deskundige begeleiding van kunstenares Jenny Helder.
Zeker de gastvrijheid en goede verzorging van het team dat alles verzorgt en beheert voor een geweldige schilderweek; te weten: Wynand, Nel, Bas en niet te vergeten Lies.

Nel
20 oktober 2014

Ik ben al weer 2 weken terug en voel de energie nog die ik aan mijn vakantie heb overgehouden. En dit ondanks alle drukte die in het dagelijkse leven op me afkomt.

In de periode van 30 september tot en met 14 oktober 2014 zat ik in een huisje op de berg.
Al ben ik meer een zeemens, het heuvellandschap heeft mij geen moment verveeld.
De aankomst was geweldig. Een prachtig huisje van alle gemakken voorzien, goede bedden (niet geheel onbelangrijk) en een koelkast vol met de eerste benodigdheden.
Om erop uit te trekken heb je wel een auto nodig. Af en toe vond ik het fijn om een andere omgeving te zien.
Van 2 tot en met 9 oktober deed ik als beginneling mee aan de schildercursus. Mijn schilderkunsten hebben nog wel de nodige oefening nodig.
Wat prettig was, was de rust om volledig in het schilderen op te gaan. Zelfs zo, dat ik na de cursus in het huisje nog gewoon doorging. De benodigde oefening .
Tijdens deze week werden we in de watten gelegd met heerlijk verzorgd eten.
Kortom een echte vakantie!

Dank jullie wel en wie weet tot ziens.
Groetjes Nel 's Hertogenbosch

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search