Gastenboek

Lineke
20 mei 2013

Een weekje erop uit en dan ook nog creatief zijn.
Het kan hier allemaal, wat een prachtige omgeving wat een rust.
Je woont echt op je eigen berg in een zeer comfortabel huis met alles erop en eraan en een ruim terras waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht.
In de ochtend schilderen onder leiding van Jenny (waar ik een hoop van heb geleerd )
En dan halverwege de middag lunchen daarna lekker luieren en 's avonds genieten van de Kookkunst van Wynand onder het genot van een drankje.

Met andere woorden een prima week in een mooie omgeving die echt de moeite waard is om een vakantie in te houden.

Grtjs Lineke

Andre en Maureen
2 januari 2013

Waarom gaat iemand 10, straks 11, 12 keer naar dezelfde plek op vakantie? Je kent het daar toch, wat is er nog te ontdekken?
Voor ons is het in ieder geval het ultieme vakantiegevoel, alles kan niets moet. Je kunt uitgebreid ten onder gaan in cultuur en geschiedenis, iets wat we ook zeker gedaan hebben, maar je kunt ook gewoon op een terras mensen kijken. Je kunt sporten, paardrijden, surfen, wandelen, maar je kunt ook gewoon uitgebreid nietsdoen op het strand. Je kunt volop shoppen, van kleine winkeltjes tot mega-shopping malls, maar je kunt ook gewoon bij je huisje zitten met een wijntje en een boek.
De omgeving is nooit hetzelfde, de droge hitte van de zomer met zijn gele tinten, de diepe kleuren van de winter. Zo zit je in de bergen, zo in eindeloze zonnebloemvelden, zo tussen sinaasappelbomen, zo langs kliffen en romantisch kleine stranden. Oude stadjes en kastelen, menhirs, vervallen boerderijtjes, maar ook moderne grote steden. Traditionele omaatjes en opaatjes versus moderne mensen.
En steeds is er, na een dag veel of weinig doen, je eigen plekje op de berg. Comfortabel bijkomen tussen bomen en vogels, in alle stilte en vrijheid.
Elke keer weer hebben we plannen, dat nog bekijken, dat nog doen. Dat weggetje rijden naar Pereiras Gare (weer niet gelukt deze keer) surfen leren (eh… even wachten tot de zomer), vis eten in Azenha do Mar (helaas, vandaag net dicht), kortom: nog mogelijkheden voor vele keren terugkomen, want steeds ontdekken we toch weer wat nieuws, wat anders of wat beters.
De berg is daardoor ons eigen tweemaal jaarlijkse rust- en bijtankmoment in een hectisch leven, waar wij, en al enkele vrienden en familieleden, van genieten. En van blijven genieten, want van de zomer willen we echt ook nog even naar...
Andre en Maureen

Dahpne, Lies, Astrid, Nanne en Evelien
19 november 2012

Het voelde weer als vanouds toen wij op 4 oktober bij jullie arriveerden, terwijl we vorig jaar voor het eerst bij jullie waren. Alleen voor één van ons, Astrid, was deze schilderweek nieuw maar de resultaten, olv Jenny, mogen er zeker zijn.
Ook de enige niet-schilderende onder ons, Nanne, heeft zich heerlijk kunnen ontspannen al miste ze de moestuin wel een beetje.
Ook hebben we weer enorm genoten van de kookkunsten van Wynand en de quiche van Lies en het heeft ons werkelijk aan niets ontbroken, wat een geweldige verzorging.
En wat was het heerlijk om, samen met die lieve honden, een wandeling te maken.
Wynand, Nel, Lies, Jenny en Bas, bedankt weer voor het laten slagen van deze schilderweek.

Han en Thea
4 november 2012

Net terug van 10 heerlijke dagen in een van de huisjes.

Onze TomTom kende de opgegeven coördinaten niet (oudere versie), maar mbv van iemand in het dorp São Teotónio, kwamen we er alsnog. De coördinaten uiteindelijk ingevoerd van de weg beneden, die onze TomTom wel kende (die ik nu niet meer kan zien).

We werden zeer gastvrij ontvangen met een wijntje en diner (we kwamen na 21:00 uur aan). Was erg gezellig en meteen heel vertrouwd.

Naar ons huisje gebracht en daar was ook al het een en ander aanwezig, zodat we nog een wijntje konden drinken en de volgende ochtend konden ontbijten. Hoe welkom kan je je voelen! Echt helemaal super!

Het huis is helemaal goed, heel praktisch en gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. We voelden ons er meteen helemaal thuis.

Genoten van de rust, de omgeving, de privacy en het nog mooie weer (eind oktober) en de geur van eucalyptus. Prachtige stranden in de Alentejo en ook in de Algarve. Kortom, wij hebben een heerlijke vakantie gehad!
Een 100% aanrader voor wie rust wil.

Bedankt Nel, Wynand, Lies en Bas voor de gastvrijheid en gezelligheid en de mooie accommodatie!

Han en Thea

Sietske
7 oktober 2012

Hallo allemaal,

We zijn al een aantal weken verder en ik heb net weer alle foto’s gezien, en toen dacht ik weer hoe mooi het was dus vandaar dat ik dit schrijf.
Het was een hele fijne vakantie!
Groetjes, Sietske de Boer (13 jaar)

Edith en Ger
6 oktober 2012

Omdat we op een idyllisch plekje in Peins ,Friesland, wonen is het voor sommige mensen moeilijk te begrijpen, dat we voor onze vakantie ook afgelegen rustige locaties zoeken. Daarvoor gingen wij aanvankelijk naar een privé-adres op Sicilië. Door verkoop verviel deze mogelijkheid. Door de broer van Wynand, Frans, werden we geattendeerd op Monte do Casarão. En wat een locatie!!! Helemaal naar onze smaak!
Allereerst de ansichtkaart die we mochten ontvangen in aanloop naar ons verblijf. Daar vervolgens een hartelijke ontvangst door Wynand, Nel, Lies en Bas. Dan een volledig naar onze wensen ingericht huisje op de hoogste berg, met eerste levensbehoeften aanwezig in koelkast en keuken. Helemaal perfect. Nadelig was het probleem met de internetprovider, waardoor Wynand de eerste drie dagen steeds met zijn de busje de berg op kwam crossen. Dat verstoorde wel de rust. Maar na drie dagen was hij er ook wel achter, dat wat hij deed geen verbetering bracht. Einde oefening. Daarna was het elke dag genieten van de rust en de eucalyptusgeur. Ga zo door!
Liefs en groetjes, Edith en Ger Edens

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search