Gastenboek

Vakantie in Portugal
29 mei 2010

Bij het weggaan zei Wynand: het was weer een woest genoegen dat jullie er waren. Kijk dat is nou ten voeten uit hoe wij ons als gasten bij jullie voelen: we voelen ons thuis op onze eigen berg, voor de derde keer in Marcanta (ja ja, we zijn honkvast). We kwamen laat aan, maar Nel zat gewoon klaar met een glaasje wijn. De bedden waren opgemaakt, de ijskast stond vol met de eerste benodigdheden en toen kon het grote genieten beginnen: bijna 9 volle dagen konden wij ons laven aan mooi weer, prachtige natuur, stilte, sterren, wijn, lekker eten, goed gezelschap en… ik kan nog wel regels lang doorgaan.

Daarnaast heb ik mij voor het eerst gezet aan het schilderen op de berg: elk jaar als ik hier ben denk ik, ik wou dat ik kon schilderen!. Dit jaar heb ik, onder de bezielende leiding van Nel mijn eerste stappen op het schilderpad gezet. Wat een feest om deze plek ook in een schilderijtje terug te kunnen zien: mijn creaties staan nu op mijn werkkamer mij toe te lachen. Ik zou zeggen: maak er een nieuwe attractie van, die je als klant kunt aanvragen: zeer aan te bevelen. Ook voor boekminnende partners is zo’n schilderende wederhelft waarschijnlijk een zegen: lekker rustig in ieder geval. Misschien kom ik zelfs wel een keertje terug tijdens de schilderweek.

Kortom: wederom dank voor jullie attente aandacht, de leuke gesprekken, de schilderles, en last but not least: jullie geweldige initiatief om op deze plek deze enclave van rust te beginnen. Hartelijke groet en tot ziens.

Marion en Jos

Vakantie in Portugal
16 mei 2010

Ik heb een hele leuke vakantie gehad. lekker rustig, en als je ging slapen hoorde je helemaal niets en dat was best fijn.

Verder heb ik ook nog iets te vertellen over het wandelen, ik heb veel dingen geleerd toen we gingen wandelen, zoals wat voor soort bloemen er waren en ik wist niet dat Wynand een tuin had. En ik heb het verder heel leuk in Portugal gehad doei.

Groetjes Caitlin

Vakantie in Portugal
16 mei 2010

Ik vond de vakantie erg leuk.

Het wandelen, met de honden spelen (eigenlijk alleen Sproet) vond ik leuk en er waren nog zat dingen die ik leuk vond.

Verder heb ik ook wat over de natuur geleerd door jullie en dat is handig voor de volgende keer.

De terugreis was lang niet zo leuk als in Portugal zitten.

Groetjes Justin

Barragem de St. Clara
24 januari 2010

Op 18 december 2009 vanuit de vrieskou naar Portugal gevlogen. In Faro aangekomen aangename temperatuur en regen.
Met de huurauto naar de berg gereden en daar hartelijk onthaald door Nel en Wynand. Intrek genomen in Marcanta en het onthaasten kon beginnen.
Het weer wilde niet echt meewerken maar daar hebben we ons niet aan gestoord want de temperatuur was en bleef aangenaam en tegen regen en wind kun je je kleden.
Wynand had op ons verzoek visvergunningen geregeld zodat we in de omliggende stuwmeren een (uit Nederland meegenomen) hengeltje konden uitgooien.
Dit hebben we verschillende keren uitgeprobeerd maar door de regenval was er veel modder in de meren gestroomd zodat het water erg troebel was geworden (moeilijk vissen).
Om bij de meren (St. Clara, Monte dd Rocha en Bravura) te komen kun je via hele mooie routes rijden. Mooie vergezichten en adembenemende ravijnen en dalen.
De volgende keer huren we een terreinauto (4x4) zodat we alle paden en onverharde wegen op kunnen om op nog mooiere plaatsen te komen.
Het verblijf in Marcanta was perfect. Een prima vakantiewoning met alles erop en eraan. Alleen moest de technische dienst (B&W) twee maal uitrukken om lichte stormschade te herstellen.
Om in de kerstperiode een vakantie te boeken naar dit prachtige gebied is een aanrader. Laat je niet van de wijs brengen als het om het weer gaat want na regen komt zonneschijn en dat hebben we ook gehad.
Kerstdagen en jaarwisseling op de berg doorgebracht en voor we er erg in hadden was het 4 januari en stond de terugreis gepland.
Na een voorspoedige terugvlucht stonden we (net zoals we weggingen) weer in de vrieskou op Schiphol.
Maar omdat wij de liefde en warmte van Monte do Casarão in ons hart hadden gesloten konden we daar heel goed tegen.

Beste mensen nogmaals bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben en bij deze tot de volgende keer.

Jolanda en Richard

Andreia
6 december 2009

Estive com a minha irmã e os meus sobrinhos na casa Basta e ficámos encantados. A casa é fantástica, tem tudo o que precisamos para passar uns bons dias. A quinta também é muito boa... ouvir os passáros pela manhã e ver o céu estrelado à noite já não é possível em todos os sitios...

Na quinta respira-se ar puro e sente-se que há uma preocupação por parte dos propriétarios com a questão da energia e do ambiente. Sentimos que estamos a contribuir para um mundo um pouco melhor.

Os proprietários são pessoas encantadoras, simples e estão sempre prontos para nos ajudar no que precisarmos...

Adorámos as férias... todos ficámos fãs do Monte do Casarão...

Beijinhos

Andreia Néri

Josee en Rob
24 oktober 2009

Als een van de vertalers van jullie website wist ik waarschijnlijk meer details van Monte do Casarão dan de meeste bezoekers, maar tijdens mijn verblijf met Rob in Casa Marcanta besefte ik pas goed wat een gigantische operatie jullie hebben gerealiseerd. Uit jullie visie, lef en liefde voor het landschap is een verrukkelijke vakantieplek ontstaan, waar ik nu met een zekere melancholie aan terugdenk: onze dagen werden ingedeeld naar de stand van de zon; met de geur van de eucalyptusbomen in mijn neus dook ik in jullie geweldige zwembad en liet me na afloop heerlijk opdrogen in de zon; de zonsondergang vanaf ons terras staat in mijn geheugen gegrift als koesterreserve voor de komende winter.

Jullie gastvrijheid heb ik nog nooit bij andere vakantiehuisbaasjes zo meegemaakt. Er was altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden en we hoefden maar te kikken, of een van jullie stond al voor de deur. We hebben genoten van de gesprekken die we tijdens jullie barbecue en onze stoofpot hebben gevoerd. Vooral Bas was geweldig op dreef. Ook was ik onder de indruk van jullie plannen, waarvan Schilderen in Portugal er nog maar één is.

We hebben echt ongelooflijk geboft met het weer! Wat mij betreft is oktober een ideale maand om de Alentejo te bezoeken: heerlijk zonnig, maar niet te heet. Het water in het zwembad was nog heerlijk. Ik ben benieuwd wat het voorjaar te bieden heeft, en als het aan mij ligt, ga ik dat zeker ook een keer beleven. Omdat het in onze week erg rustig was, hebben we ook Casa Basta en Casa Boa kunnen bekijken. Net als in ons ‘eigen’ huisje vielen ons hier het comfort, de frisheid en de vriendelijke uitstraling op. Casa Basta heeft het voordeel dat je ‘binnendoor’ naar het zwembad kunt lopen, en dat is zeker iets waar ik onder meer twee waterminnende vriendinnen van me op zal wijzen.

Dankzij onze week op Monte do Casarão duurde onze zomer dit jaar tot en met zaterdag 17 oktober. Dat kunnen niet veel Nederlanders me nazeggen, denk ik. Nogmaals hartelijk dank voor alles. Jullie hebben er twee verstokte Monte do Casarão-fans bij.

Liefs en groetjes, Josee en Rob

PS: Bas, die pot pindakaas komt eraan!

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search