Gastenboek

Alet, Pieter, Anna, Sara en Tijmen
29 augustus 2009

Net jullie nieuwsbrief gekregen... oh ja, we zouden nog wat schrijven, zo hadden we beloofd.

Als fervent tentkampeerders dachten wij warm Portugal beter (lees: comfortabeler) te kunnen ontdekken door huisjes te huren. Van internet pluk je enkele adressen, waaronder die van jullie. Het blijft een beetje een gok.

Maar Monte do Casarão bleek veel meer te bieden dan je van 'papier' kunt halen! En naast de uitstekende kwaliteit van de huisjes - ik zou haast zeggen: villa's - is jullie gastvrijheid daarbij doorslaggevend. Voor we het eigenlijk goed en wel in de gaten hadden zaten we na aankomst van de door Wynand gebakken pizza's te genieten (tsja, 30 jaar ervaring). Helemaal goed! Ook de bieb en de stafkaarten die ik mocht lenen!

Het landschap is mooi maar een beetje té stil in augustus, gezien door de bril van een vogelaar. Logisch: hartje zomer. Maar toch 's ochtends vroeg nog heel veel soorten in die mooie dalletjes onderaan de berg weten te spotten: bijeneters, kuifmezen, slangenarend, draaihalzen, rode patrijzen enz. Bijna altijd samen met Sproet en Snuffel trouwens.

Na jullie tip over de "Perseïden": we hebben er in anderhalf uur kijken zéker 30 gezien. Later vertelde je dat onze áááh's en óóóh's vanaf ons buitenbioscoopje bij Casa Boa ook bij jullie goed te horen waren. Verder geen overlast gehad toch?

Kortom: heel erg bedankt voor de gastvrijheid en een groot compliment voor jullie onderneming.

Aan alle potentiële gasten: onmiddellijk doen!

hartelijke groeten,

Alet, Pieter, Anna, Sara en Tijmen

Ralph, Ann, Hanah and Holly
13 augustus 2009

We have returned safely to the UK and are now back at work dreaming of those Alentejo hills, the dry hot sun and the complete tranquillity of Monte do Casarão. Many thanks to all 4 of you for an excellent 2 week holiday - we could so easily have just stayed put for the rest of the summer. Lies - a special thank you for giving up your house. We really appreciated the opportunity to stay those extra 4 days.

Monte do Casarão offers an idyllic and perfect package of very comfortable, clean accommodation set amidst panoramic views in all directions - managed by the most hospitable of hosts. We are proud to have been your first English/Irish visitors. The first of what we are sure will be many more....and if not then we definitely will be returning to be the second as well!

Good luck with the Alentejo venture,

Ralph, Ann, Hanah and Holly

Wandeltochten in Portugal
12 augustus 2009

We zijn net een paar dagen terug na een heerlijke vakantie op Monte do Casarão.
We hebben ruim twee weken in Casa Boa gezeten en hebben daar genoten van het prachtige uitzicht, de privacy en natuurlijk het heerlijke klimaat.
We waren er al snel van overtuigd, volgend jaar gaan we weer naar Monte do Casarão!
Hier vind je de rust en ruimte om te genieten van de natuur, met vooral een prachtige sterrenhemel!
Bovendien is er in de omgeving nog genoeg te doen, waar we dit jaar nog niet aan toegekomen zijn.
De gastvrijheid en gezelligheid van jullie allen hebben we erg gewaardeerd en we hebben veel bewondering voor wat jullie voor elkaar hebben gekregen.

Marco, Margriet, Jesse en Marijn Donders

Robert, Karin en Rosa
6 augustus 2009

Wij zijn nu anderhalve week terug van de fantastische provincie Alentejo Baixo en hebben echt ons hart hieraan verloren. Ons avontuur begon met een opmerkelijke advertentie in de Volkskrant met als kop 'Vakantie op je eigen Berg'. Via jullie uitstekende website werd ons al duidelijk dat het hier om een bijzondere vakantiebestemming ging. Wij waren nog niet eerder in Portugal geweest en keken uit naar een nieuwe ervaring. Het email contact dat vooraf aan ons verblijf plaatsvond was erg prettig en maakte dat wij ons al erg welkom voelden.
Bij aankomst werden wij verwelkomd door jullie allen met een heerlijk kopje koffie en eenmaal in Casa Marcanta aangekomen waren de boodschappen voor de lunch al gedaan inclusief heerlijke verse eitjes van de boer. Geweldig! De huizen (wij hebben gedurende ons verblijf eerst Casa Marcanta en daarna Casa Valorosa bewoond) zijn heel gezellig en comfortabel ingericht. En dan het uitzicht en de rust, tja dat moet je gewoon zelf ervaren. Dat is bijna niet uit te leggen. Wij noemden het 'een paradijs'.

De uiterst vriendelijke bevolking, de prachtige natuur, strandjes en pittoreske (bad)plaatsjes, het heerlijke en voor onze begrippen spotgoedkope eten, teveel om op te noemen. Ook hebben wij vanuit Monte do Casarão een rit gemaakt naar de hoofdstad van de Alentejo: Evora. Zeer de moeite waard, ondanks dat de reistijd 1.5 uur heen en terug vergde. Er is onderweg weer een heel ander landschap van o.a. olijfbomen en wijngaarden te zien. Prachtig.

Van de cadeaus die onze dochter Rosa voor haar verjaardag kreeg, heeft de foto van de honden Willem, Sproet en Stoffel met feesthoed op nog de meeste indruk gemaakt. Deze staat nu keurig ingelijst op haar nachtkastje.

Lieve mensen, nogmaals heel erg bedankt voor jullie bijzondere gastvrijheid die onze kennismaking met Portugal tot een superervaring heeft gemaakt. Wij hopen zeker nog eens terug te komen. Misschien in combinatie met een bezoek aan Lissabon.

Hartelijke groeten van Robert, Karin en Rosa

Emile, Mandy, Justin en Caitlin
6 augustus 2009

Een paar dagen Nederland doet het gemis voelen. Wat een heerlijke stek! Voor 2 weken in andere dan de bewoonde wereld.

Wij hebben genoten van Casa Marcanta. In onze ogen absoluut de bungalow die het mooiste is gelegen. Een aanrader! Hetzelfde geldt voor de omgeving (weg van de toeristische trekpleisters).

We willen jullie nogmaals bedanken voor de goede zorgen!
Emile, Mandy, Justin en Caitlin

Marion en Jos
6 mei 2009

Een berichtje van zeer tevreden gasten ter plekke: ik schrijf dit bericht zittend op het terras van huisje Marcanta, op onze eigen berg. Vorig jaar waren we hier voor het eerst en konden we onze ogen niet geloven: ja een eigen berg, het zal wel, maar bij aankomst bleek: je hebt inderdaad gewoon een eigen berg met daarop een huisje in Portugese stijl: spierwit en blauw aan de onderkant. Uitzicht: 360 graden om je heen het landschap van de streek Alentejo: kurkeiken en bloeiende heuvels met diverse bloemen. En ergens in de verte zie je een ander huisje, in totaal staan er 6. We zitten in het hoogst gelegen huisje en genieten van absolute rust en stilte, een stilte, waarvan je je realiseert dat je die in Nederland bijna niet meer hoort. Dit jaar hadden we plannen om diverse stadjes en bezienswaardigheden te gaan zien, het boek over Portugal en deze streek ligt klaar. En elke dag kijken we om ons heen, ervaren de intensiteit van de rust en… besluiten om op onze berg te blijven. Vanuit ons huisje loop je zo het wandelgebied in, waar je binnen 10 minuten op de top van een berg bent, vanwaar je echt de hele streek, tot bijna aan de kust kan zien. Kortom: we genieten weer met volle teugen, ook van de gastvrijheid en hartelijkheid van Nel, Lies en Wynand. Zelfs aan het zwembad zittend, werden we nog verrast met een lekker koel drankje. Morgen gaan we weer terug, uitgerust en met veel energie, vastbesloten om hier volgend jaar weer terug te komen.

Wat een plek: Onze eigen berg!

Fijn dat er mensen zijn zoals Wynand, Nel en Lies die dit soort avonturen willen aangaan en daardoor ons kunnen bieden waar we zo van genieten!!
Nogmaals dank, groet Marion en Jos

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search