Gastenboek

Vakantie in Portugal Casa Marcanta
15 juni 2012

Wat hebben wij een geweldige vakantie gehad op jullie landgoed en wat een hartelijkheid!
De dag voordat wij zouden komen, ontvingen we een email of we, gezien onze aankomsttijd, misschien een hapje wilden mee-eten dan hoefden we ons daar geen zorgen over te maken. We hebben daar van harte "ja" op gezegd en werden die avond zo gezellig ontvangen met eerst een drankje en daarna een superlekkere spaghetti Carbonara van Wynand.
Nog een kopje koffie erna en toen waren we helemaal voldaan én heel erg nieuwsgierig naar ons vakantiehuis.
Wynand reed voor ons de berg op, er leek geen eind aan die berg te komen zo in het donker maar ineens was daar Casa Marcanta.
Je hebt ons een rondleiding gegeven door het huis en ons gewezen op alle belangrijke dingen, de verwarming, de open haard, de t.v. enz.
De koelkast ging open en daar lagen allerlei lekkere dingen in voor de volgende ochtend, brood, jam, eieren, tomaat, boter, water én een fles witte wijn.
Zo'n ontvangst met zoveel persoonlijke aandacht en liefde hebben we nog nooit gehad en we zijn er nog steeds van onder de indruk.
Waar we ook van onder de indruk waren, is het prachtige huis, het uitzicht en de privacy zo boven op je eigen berg.
De stilte hebben we als iets geweldigs ervaren, want waar is het nog écht stil? Het enige wat we hoorden, was het ritselen van de bladeren van de eucalyptusbomen en het fluiten van de vele vogeltjes. Het gebied, de Alentejo, is zoveel mooier, groener en stiller dan de Algarve. We hebben genoten van de prachtige ruige kust en de vele mooie bloemen en planten daar.
Al dit moois zit nu in ons hoofd en op de vele foto's die we hebben gemaakt waar we telkens naar kijken omdat het zo fijn was.
Bedankt voor alles wat jullie ons hebben gegeven!

Liefs, Tineke en Rob

Mab en Dave
31 maart 2012

Dank voor een heerlijke week op Monte do Casarão.
Na een zeer gastvrije ontvangst konden we direct genieten op onze berg en Casa Boa.
Wakker worden in de ochtendzon, ontbijt op het terras, heerlijk wandelen in de omgeving, een frisse duik in zee, een gezellig boodschapje in het dorp, een glaasje in wijn op eigen terras en nasoezen bij de houtkachel.
Hoeveel meer ontspanning en genieten kan één dag bevatten? Nou ja, behalve dan nog een adembenemende sterrenhemel ’s nachts.
En dat alles in een zeer fraaie omgeving die landelijkheid, rust en stilte ademt.
Geen van onze voorgenomen uitstapjes naar bezienswaardigheden was meer relevant toen we eenmaal op Monte do Casarão waren.
En dank voor de leuke gesprekken en wandelbegeleider Sproet.
Monte do Casarão staat met stip bovenaan in onze Portugal-ervaringen.

Tot ziens, Mab Stuffers & Dave Man

Hulya en Ronald
26 maart 2012

We hebben een heerlijke, onvergetelijke en relaxte vakantie achter de rug.
Toen we eenmaal na een geweldige zoektocht de bordjes Monte do Casarão naar links zagen, dachten we hè hè we hebben het gevonden (de routebeschrijving hadden we niet gezien). Geweldig om langs zandwegen de oase van rust en mooie natuur in te rijden.
We hebben heerlijke lange wandelingen gemaakt in de natuur en na elke bocht en heuvel sta je weer versteld van het prachtige uitzicht. Zo mooi zelfs dat het de romantische locatie bood om je geliefde ten huwelijk te vragen (we zullen de trouwfoto's nog wel sturen (:-)).

Het huisje was ook absoluut genieten. We hebben genoten van de buitenkeuken en lekker kunnen BBQ’en. Door de periode van het jaar (maart) koelde het ‘s avond snel af, maar door de haard in het huisje maakte dat de vakantie eigenlijk helemaal compleet. Heerlijk 's avonds nog een onbezorgd wijntje en kaasplankje bij de open haard, wat wil een mens nog meer na een dagje wandelen of een dagje naar een van de pittoreske stranddorpjes (zo'n 30 minuutjes rijden).
Heel erg bedankt, vooral voor jullie warme en gastvrije ontvangst en we hopen zeker nog een keer terug te komen.

Groeten, Hulya en Ronald

Geertrui, Tientien en Jan
22 februari 2012

De drie weken bij jullie in Casa Boa zijn omgevlogen.

Toen we op 25 januari met hoge verwachtingen aankwamen, stelden we binnen een uur vast dat de omgeving en Casa Boa aan onze hoog gespannen verwachtingen zouden voldoen en dat is, in de drie weken dat we bij jullie waren, alleen maar bevestigd en versterkt. Het heeft natuurlijk geholpen, dat we met een staal blauwe lucht aankwamen en dat dat drie weken zo is gebleven.

We hebben prachtige wandelingen in de directe omgeving gemaakt praktisch zonder ooit een zelfde pad te moeten nemen. We hebben de prachtige Atlantische kust verkend met zijn diepe kloven waarin kleine afgesloten strandjes, en kleine vissershavens met op de hoge kust de dorpjes, waar het massatoerisme nog onbekend is, maar waar wel kleine gezellige restaurants zijn te vinden.
’s Middags was het meestal siëstatijd in de zon en dan bleek het doodstil te zijn met hooguit het heel zachte geklingel van koeienbellen in de verre verte.

Een niet onbelangrijk aspect was, dat we vanaf het allereerste moment op dezelfde golflengte zaten.
Zonder de deur bij elkaar plat te lopen hebben we vele ervaringen uitgewisseld en een paar gezellige avonden bij elkaar doorgebracht.

Kortom we hopen, dat het voor ons mogelijk zal zijn om terug te komen.

Mede namens Tien-tien en Geertrui, onze hartelijke groeten,
Jan de Vries

Tom Zalmstra
7 april 2011

Ik heb een week doorgebracht op Monte Do Casarão in Casa Basta. Huis prima in orde en de rust en de stilte is precies zoals wordt voorgesteld op de website: geweldig! Mooi zwembad ook en ik denk dat het volgend jaar nog mooier is, want er wordt hard gewerkt aan een groot terras om het zwembad.

Ik had mijn telescoop meegebracht (voor de kenners: een 10 inch koffer Dobson), die ingevouwen mee kon in het vliegtuig. Ik heb drie prachtige avonden/nachten doorgebracht bij het huis met mijn telescoop: helder, donker, stil. Ik meette een SQM (ook weer voor de kenners) van 21.75.
De eigenaar was zelfs bereid een paar bomen om te zagen om mijn uitzicht op het zuiden te verbeteren. Dit was welkom, maar ook zonder dat had ik een goed uitzicht.
Als je belangstelling hebt voor bestuderen van de sterrenhemel kan ik "Casa Marcanta" aanraden.Dit huis ligt nog wat meer verlaten en heeft nog vrijer uitzicht dan "Casa Basta". Als je bereid bent je een paar honderd meter te verplaatsen met je telescoop zijn 100% perfecte plekken beschikbaar met 360 graden vrij uitzicht tot de horizon.

Nog een tip voor de eigenaar: Deze locatie is uitermate geschikt voor het bestuderen van de sterrenhemel. Het kan interessant zijn om een telescoop te huur aan te bieden aan de gasten van de Casa's. Vakantiehuizen met "Telescopes for Rent" zoals bijvoorbeeld deze: http://www.8gh.com/ zijn namelijk heel gewild bij gevorderde amateur astronomen. Om een idee te geven van een geschikte telescoop: http://www.robtics.nl/product_info.php?cPath=21_25_92&products_id=113, maar groter of kleiner is natuurlijk ook mogelijk

Vakantie in Portugal
1 augustus 2010

Wat een fantastische ervaring, verblijven op je eigen berg in Portugal! Wat we zochten was een mooie en rustige plek ver weg van het massatoerisme en dat leken we te vinden via een kleine advertentie in NRC Handelsblad en de website www.jeeigenberg.nl.

Maar enigszins op je hoede ga je er niet vanuit dat dat allemaal echt bestaat en dat de realiteit nog mooier is dan de website suggereert..

Wij verbleven aan het begin van onze vakantie gedurende 10 dagen in Valorosa en trokken daarna door naar Sintra en Lissabon.

We hebben het nog nooit ergens zo rustig en stil gehad, zulke prachtige sterrenhemels gezien, zoveel privacy maar ook comfort gehad. En wat een prachtige natuur om ons heen. Ook de temperaturen waren zeer aangenaam met warmte en verkoelende wind overdag en heerlijke koelte 's nachts. Dat gevoegd bij de vriendelijkheid en behulpzaamheid van Wynand, Lies, Nel en de kinderen maakte ons verblijf tot een feest!

We komen dus absoluut nog eens terug, mogelijk in mei/juni zodat we de bloemenzee kunnen bewonderen. En we zullen zeker onze ervaringen delen met onze vrienden en kennissen; wel selectief want verblijven op je eigen berg is niet voor iedereen weggelegd. Je moet echt houden van rust, stilte en natuur én van lezen....

Wynand, Nel, Bas en Lies; bedankt voor al jullie goede zorgen en voor jullie schitterende Monte do Casarão!

Lida en Gerard

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search

Geverifieerd door MonsterInsights