Gastenboek

Christine en Hans Nagtegaal
30 december 2017

Na een mooie tocht, met aan het einde een indrukwekkend zandpad, kwamen we aan op onze derde en laatste bestemming van onze 15-daagse rondreis door Alentejo, Monte do Casarão, waar we zes dagen zouden verblijven.

Monte do Casarão bleek nog verrassender en indrukwekkender dan we op basis van de beschrijving van ons reisbureau Ardanza dachten. Elk van de vier huizen staat op zijn eigen berg. Het ene huis ligt nog hoger en nog iets verder weg van het zwembad en het huis van eigenaren Nel en Wynand dan het andere. We zijn op heel veel verschillende bestemmingen in ons vakantieleven geweest, maar zoiets als dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. De combinatie van de huizen ver uit elkaar, de absolute stilte (waarbij je ’s avonds alleen krekels en een uil hoort) en de pikzwarte duisternis (d.w.z., als de maan niet schijnt, wat hij tijdens ons verblijf wel een paar nachten deed) geven je het idee ver van de bewoonde wereld verwijderd te zijn en in feite is dat ook zo, al blijkt dat in auto-minuten reuze mee te vallen.

Tijdens de zes dagen van ons verblijf hebben we welgeteld één vliegtuig in de verte gezien en hoorden we geen andere auto’s dan soms die van Wynand of van een andere gast en soms een tractor, maar dat hoort erbij. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de meer dan complete en gezellige inrichting van “ons” huis. Alles wat je maar kunt bedenken is er en ook hier zijn de bedden en stoelen uitstekend!

Wat deze bestemming ook uniek maakt is dat de prachtige stranden met indrukwekkende rotspartijen dichtbij zijn. Ook zijn er diverse leuke dorpjes in de directe omgeving en je kunt er prachtige wandelingen maken. Nel en Wynand voorzagen ons van goede tips en het was ook leuk we een avond bij hen hebben gegeten, samen met hun zoon Bas, met Lies, de zus van Nel die ook actief is op Monte do Casarão en twee andere gasten. I.v.m. de eerder genoemde pikzwarte avond werden we na een heerlijke maaltijd met de auto thuisgebracht.

Nel, Lies en Wynand, hartelijk dank voor 6 fantastische dagen en wie weet tot ziens!

Aan het einde van onze zes dagen reden we via een mooie en afwisselende route (tip van Wynand), o.a. met de pont naar Setúbal, terug naar Lissabon, waar vandaan we terugvlogen naar koud Nederland.

Marjan Goudkuil en Herman Groenhuis
27 december 2017

Wij waren in juni 2017 te gast op Monte do Casarão. Een geweldige plek om te zijn als je van rust en puur natuur houdt. Het prachtig uitzicht vanaf (echt!) je eigen berg, we vonden het geweldig. Daarbij een zeer comfortabel en smaakvol ingericht huis, gastvrije eigenaars (onderaan de berg) die lekker voor je willen koken en zeer attent en hulpvaardig zijn.
Je moet even van je eigen berg afkomen, maar dan is er ook nog een heerlijk zwembad.
Het is erg moeilijk om een originele recensie te schrijven. Alles is al eerder door anderen genoemd. Wat ons betreft volkomen terecht.
Het is al weer enige tijd geleden dat we de advertentie jeeiegnberg.nl in de Volkskrant zagen.
We waren direct geobsedeerd door het zelfvoorzienende van M.d.C.
Afgelopen zomer hebben we met bewondering gezien hoe dat allemaal gerealiseerd is. Dankzij die voorzieningen hadden we alle comfort in zo’n afgelegen gebied.

Wynand, Nel, Bas en Lies dank voor een fantastisch verblijf.

Marjan Goudkuil en Herman Groenhuis

Niek en Anja Akkerman
21 oktober 2017

Wat een heerlijke week hebben we gehad op Monte do Casarão!
Gastvrije ontvangst. Hapjes en drankjes in huis om de eerste avond en ochtend door te komen. Stralend weer met ´s middags 30 graden.
Privacy op onze eigen berg. Op het terras fantastisch uitzicht op de eucalyptusbomen, en het mooie glooiende landschap. Het enige wat je hoort zijn de vogels en het ruisen van de bomen.
Ook enorm genoten van de mooie kust en heerlijke wandelingen kunnen maken.
Kortom, wie van rust en natuur houdt moet hier zijn!
Bedankt voor het heerlijke verblijf!
Wellicht tot een volgende keer!

Heidi en Mark
9 oktober 2017

Het bestaat nog, een huisje afgelegen midden in de natuur. Volledige privacy in alle comfort. Enkel de wind door de bomen en de vogels hoor je. Het lijkt een beetje op de Australische outback met de bijhorende eucalyptusbomen.
Zoek je rust en stilte dan zal dit indruk op je maken. Dit is een topper. Na de dagactiviteiten namen we telkens een duikje in het mooie zwembad. Wil je naar de zee dan is de Costa Vicentina weer een openbaring. Ongerept en niet te toeristisch. Waar vindt men dat nog elders in Europa. Wynand heeft ons hartelijk ontvangen en zeer bruikbare info en kaarten gegeven om de streek te verkennen. Het verblijf van 4 nachten was zeker te kort.

Familie Kuiper
3 september 2017

Heerlijke vakantie gehad. 2 weken in augustus genoten van het zwembad, de schitterende omgeving en de rust. De jongens (7, 11) hebben zich iedere dag in het heerlijke zwembad kunnen uitleven. De stranden in de omgeving waren geweldig.
Het huisje was van alle gemakken voorzien en de gastheer/vrouw waren zeer hulpvaardig en gastvrij. Al met al heerlijke vakantie gehad. Echt een aanrader!!!!

Familie Van der Hoeven
27 augustus 2017

We hebben een week doorgebracht op de Monte do Casarão. Het was werkelijk geweldig! Rust, ruimte, prachtig weer, een heerlijk zwembad, een fijn huis, prachtige wandelingen in de directe omgeving van ons huis en de zeer gastvrije en behulpzame Nel, Wynand en Bas. De omgeving is prachtig: in de nabije omgeving liggen prachtige stranden. Voor onze kinderen van 14 en 17 was de prima wifi een erg fijne bijkomstigheid. Iedereen heeft een geweldige week gehad. Absoluut een aanrader!

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search