Gastenboek

Hulya en Ronald
26 maart 2012

We hebben een heerlijke, onvergetelijke en relaxte vakantie achter de rug.
Toen we eenmaal na een geweldige zoektocht de bordjes Monte do Casarão naar links zagen, dachten we hè hè we hebben het gevonden (de routebeschrijving hadden we niet gezien). Geweldig om langs zandwegen de oase van rust en mooie natuur in te rijden.
We hebben heerlijke lange wandelingen gemaakt in de natuur en na elke bocht en heuvel sta je weer versteld van het prachtige uitzicht. Zo mooi zelfs dat het de romantische locatie bood om je geliefde ten huwelijk te vragen (we zullen de trouwfoto's nog wel sturen (:-)).

Het huisje was ook absoluut genieten. We hebben genoten van de buitenkeuken en lekker kunnen BBQ’en. Door de periode van het jaar (maart) koelde het ‘s avond snel af, maar door de haard in het huisje maakte dat de vakantie eigenlijk helemaal compleet. Heerlijk 's avonds nog een onbezorgd wijntje en kaasplankje bij de open haard, wat wil een mens nog meer na een dagje wandelen of een dagje naar een van de pittoreske stranddorpjes (zo'n 30 minuutjes rijden).
Heel erg bedankt, vooral voor jullie warme en gastvrije ontvangst en we hopen zeker nog een keer terug te komen.

Groeten, Hulya en Ronald

Geertrui, Tientien en Jan
22 februari 2012

De drie weken bij jullie in Casa Boa zijn omgevlogen.

Toen we op 25 januari met hoge verwachtingen aankwamen, stelden we binnen een uur vast dat de omgeving en Casa Boa aan onze hoog gespannen verwachtingen zouden voldoen en dat is, in de drie weken dat we bij jullie waren, alleen maar bevestigd en versterkt. Het heeft natuurlijk geholpen, dat we met een staal blauwe lucht aankwamen en dat dat drie weken zo is gebleven.

We hebben prachtige wandelingen in de directe omgeving gemaakt praktisch zonder ooit een zelfde pad te moeten nemen. We hebben de prachtige Atlantische kust verkend met zijn diepe kloven waarin kleine afgesloten strandjes, en kleine vissershavens met op de hoge kust de dorpjes, waar het massatoerisme nog onbekend is, maar waar wel kleine gezellige restaurants zijn te vinden.
’s Middags was het meestal siëstatijd in de zon en dan bleek het doodstil te zijn met hooguit het heel zachte geklingel van koeienbellen in de verre verte.

Een niet onbelangrijk aspect was, dat we vanaf het allereerste moment op dezelfde golflengte zaten.
Zonder de deur bij elkaar plat te lopen hebben we vele ervaringen uitgewisseld en een paar gezellige avonden bij elkaar doorgebracht.

Kortom we hopen, dat het voor ons mogelijk zal zijn om terug te komen.

Mede namens Tien-tien en Geertrui, onze hartelijke groeten,
Jan de Vries

Tom Zalmstra
7 april 2011

Ik heb een week doorgebracht op Monte Do Casarão in Casa Basta. Huis prima in orde en de rust en de stilte is precies zoals wordt voorgesteld op de website: geweldig! Mooi zwembad ook en ik denk dat het volgend jaar nog mooier is, want er wordt hard gewerkt aan een groot terras om het zwembad.

Ik had mijn telescoop meegebracht (voor de kenners: een 10 inch koffer Dobson), die ingevouwen mee kon in het vliegtuig. Ik heb drie prachtige avonden/nachten doorgebracht bij het huis met mijn telescoop: helder, donker, stil. Ik meette een SQM (ook weer voor de kenners) van 21.75.
De eigenaar was zelfs bereid een paar bomen om te zagen om mijn uitzicht op het zuiden te verbeteren. Dit was welkom, maar ook zonder dat had ik een goed uitzicht.
Als je belangstelling hebt voor bestuderen van de sterrenhemel kan ik "Casa Marcanta" aanraden.Dit huis ligt nog wat meer verlaten en heeft nog vrijer uitzicht dan "Casa Basta". Als je bereid bent je een paar honderd meter te verplaatsen met je telescoop zijn 100% perfecte plekken beschikbaar met 360 graden vrij uitzicht tot de horizon.

Nog een tip voor de eigenaar: Deze locatie is uitermate geschikt voor het bestuderen van de sterrenhemel. Het kan interessant zijn om een telescoop te huur aan te bieden aan de gasten van de Casa's. Vakantiehuizen met "Telescopes for Rent" zoals bijvoorbeeld deze: http://www.8gh.com/ zijn namelijk heel gewild bij gevorderde amateur astronomen. Om een idee te geven van een geschikte telescoop: http://www.robtics.nl/product_info.php?cPath=21_25_92&products_id=113, maar groter of kleiner is natuurlijk ook mogelijk

Vakantie in Portugal
1 augustus 2010

Wat een fantastische ervaring, verblijven op je eigen berg in Portugal! Wat we zochten was een mooie en rustige plek ver weg van het massatoerisme en dat leken we te vinden via een kleine advertentie in NRC Handelsblad en de website www.jeeigenberg.nl.

Maar enigszins op je hoede ga je er niet vanuit dat dat allemaal echt bestaat en dat de realiteit nog mooier is dan de website suggereert..

Wij verbleven aan het begin van onze vakantie gedurende 10 dagen in Valorosa en trokken daarna door naar Sintra en Lissabon.

We hebben het nog nooit ergens zo rustig en stil gehad, zulke prachtige sterrenhemels gezien, zoveel privacy maar ook comfort gehad. En wat een prachtige natuur om ons heen. Ook de temperaturen waren zeer aangenaam met warmte en verkoelende wind overdag en heerlijke koelte 's nachts. Dat gevoegd bij de vriendelijkheid en behulpzaamheid van Wynand, Lies, Nel en de kinderen maakte ons verblijf tot een feest!

We komen dus absoluut nog eens terug, mogelijk in mei/juni zodat we de bloemenzee kunnen bewonderen. En we zullen zeker onze ervaringen delen met onze vrienden en kennissen; wel selectief want verblijven op je eigen berg is niet voor iedereen weggelegd. Je moet echt houden van rust, stilte en natuur én van lezen....

Wynand, Nel, Bas en Lies; bedankt voor al jullie goede zorgen en voor jullie schitterende Monte do Casarão!

Lida en Gerard

Vakantie in Portugal
29 mei 2010

Bij het weggaan zei Wynand: het was weer een woest genoegen dat jullie er waren. Kijk dat is nou ten voeten uit hoe wij ons als gasten bij jullie voelen: we voelen ons thuis op onze eigen berg, voor de derde keer in Marcanta (ja ja, we zijn honkvast). We kwamen laat aan, maar Nel zat gewoon klaar met een glaasje wijn. De bedden waren opgemaakt, de ijskast stond vol met de eerste benodigdheden en toen kon het grote genieten beginnen: bijna 9 volle dagen konden wij ons laven aan mooi weer, prachtige natuur, stilte, sterren, wijn, lekker eten, goed gezelschap en… ik kan nog wel regels lang doorgaan.

Daarnaast heb ik mij voor het eerst gezet aan het schilderen op de berg: elk jaar als ik hier ben denk ik, ik wou dat ik kon schilderen!. Dit jaar heb ik, onder de bezielende leiding van Nel mijn eerste stappen op het schilderpad gezet. Wat een feest om deze plek ook in een schilderijtje terug te kunnen zien: mijn creaties staan nu op mijn werkkamer mij toe te lachen. Ik zou zeggen: maak er een nieuwe attractie van, die je als klant kunt aanvragen: zeer aan te bevelen. Ook voor boekminnende partners is zo’n schilderende wederhelft waarschijnlijk een zegen: lekker rustig in ieder geval. Misschien kom ik zelfs wel een keertje terug tijdens de schilderweek.

Kortom: wederom dank voor jullie attente aandacht, de leuke gesprekken, de schilderles, en last but not least: jullie geweldige initiatief om op deze plek deze enclave van rust te beginnen. Hartelijke groet en tot ziens.

Marion en Jos

Vakantie in Portugal
16 mei 2010

Ik heb een hele leuke vakantie gehad. lekker rustig, en als je ging slapen hoorde je helemaal niets en dat was best fijn.

Verder heb ik ook nog iets te vertellen over het wandelen, ik heb veel dingen geleerd toen we gingen wandelen, zoals wat voor soort bloemen er waren en ik wist niet dat Wynand een tuin had. En ik heb het verder heel leuk in Portugal gehad doei.

Groetjes Caitlin

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search