Gastenboek

Martin en Conny
27 januari 2019

Voor deze vakantie begin november na een lange drukke periode hadden we Portugal gekozen, waar we nog niet eerder geweest waren.
Na aankomst van onze vlucht uit Amsterdam in het donker op Faro en na de autorit naar Monte do Casarão wachtte ons een warm (zowel letterlijk als figuurlijk!) welkom door Wynand en werden we de volgende ochtend prettig verrast door het uitzicht, de omgeving en de geuren!
We hebben een fantastische tijd gehad, veel geslapen, gewandeld, gelezen en lekker gegeten in enkele van de restaurantjes aan de kust.
Het is niet onze gewoonte om 2x eenzelfde bestemming te kiezen, maar de rust en ruimte in dit deel van Portugal en dan vooral op dit landgoed, zijn wel erg verleidelijk om nog een keer te bezoeken. Dus wie weet. In ieder geval is Monte do Casarão een aanrader voor wie ook van natuur en rust houdt en die de accu wil opladen.

Coby en Albert
7 januari 2019

Net terug van een heerlijke kerstvakantieweek op Monte do Casarão. Wat een rust en een ruimte. Een geweldige wandelomgeving, een fijn huis, een lekker terras waar je zelfs op 1 januari kunt zonnen... met een lekkere oliebol van Nel erbij. Dank Nel en Wynand voor jullie warme gastvrijheid; jullie aandacht en attenties maken het helemaal af. We komen graag nog eens terug... we hebben nog wat sterren te kijken met Bas.

Jan en Ineke Barends
16 oktober 2018

Nel, Lies, Bas en Wynand, bedankt voor de gastvrijheid op jullie prachtige landgoed.
Jan en ik hebben genoten voor 200%, het huis was super de luxe en de omgeving prachtig.
De groep vonden we erg gezellig en al gauw vertrouwd. Jenny was inspirerend in haar begeleiding.
Nel, Lies en Bas niets was jullie te veel om het naar ons zin te maken.
En Wynand bedankt voor alles en de heerlijke maaltijden, topkok, jullie hebben ons verwend!

Al met al voor herhaling vatbaar!
Bedankt en hartelijke groeten en tot ziens.

Lisa, Nina, Fenne Blanksma
9 september 2018

We hebben een super leuke vakantie gehad op onze eigen berg. Met een top zwembad en hangmat. Ook hebben wij surflessen gevolgd, dit is zeker een aanrader. In het gebied heb je prachtige stranden en leuke dorpjes. Het was echt een hele leuke vakantie en vooral heel relaxed.

Groetjes,

Lisa, Fenne en Nina

Familie Mendes
25 augustus 2018

Wij hebben 12 dagen doorgebracht in Casa Marcanta. Mooi huisje, lekker koel ook tijdens de paar uitzonderlijk hete dagen (46 graden gemeten op onze berg!). Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt in Portugal. De stranden brachten wel verkoeling, ook prima gesurft op een paar daarvan. Dagje Algarve gedaan, maar we waren blij dat we daar niet verbleven. Dan kiezen wij- en zelfs onze pubers van 16 en 14 - toch voor de rust en ruimte van Monte do Casarão. De barbecue met Wynand, Nel, Bas en Lies en onder meer de gasten van de vorige review vonden zij ook heel leuk! Last but not least hadden wij een paar dagen eerste rang uitzicht op de grootste bosbrand van dit jaar (althans te hopen dat het niet nog erger kan). Was een nachtje best spannend maar Wynand en Bas hielden het in de gaten en hielden ons goed op de hoogte. Wel spectaculaire foto’s van kunnen maken. Kortom, wij gaan niet vaak naar dezelfde bestemming maar voorCMonte do casarão maken we graag een uitzondering. Bedankt!

Gerard en Corine
16 augustus 2018

Twee heerlijke weken verbleven in Casa Basta. Casa Basta voelde meteen als ‘thuis’, waar we normaal gesproken altijd even moeten wennen aan een vakantieaccommodatie was dat dit keer niet het geval. Prachtige plek en prima ingericht. Warme ontvangst door Wynand en Lies en voldoende proviand in de koelkast om de eerste avond en ochtend door te komen. Waar vind je dat nog?
We startten iedere ochtend, voor het ontbijt, met baantjes trekken in het zwembad. Vanaf Casa Basta via een eigen pad te bereiken.
De omgeving is werkelijk prachtig, we hebben mooie delen gewandeld van de Rota Vicentina. Geweldige kust en zelfs in het hoogseizoen blijk je hele stukken niemand tegen te komen. Alhoewel we geen strandgangers zijn, hebben we deze vakantie ook genoten van een aantal uurtjes op het strand. Voldoende keuze uit strandjes en wat een heerlijke golven!
Ook een aanrader: Lissabon bezoeken. Met de trein heel goed te doen vanaf Monte do Casarão (Wynand heeft voor ons de trein geboekt). Wij hebben het met overnachting gedaan en een Nederlandstalige fietstour geboekt. Zo zie je in korte tijd alle highlights van Lissabon.
Mede door de ontspannen sfeer en de behulpzaamheid van Wynand en Nel is dit een heel fijne plek om te verblijven. Je hebt alle privacy maar weet ook dat je altijd welkom bent voor vragen of gewoon een praatje.
Al met al is Monte do Casarão wat ons betreft een echte aanrader. Wij hebben het fantastisch gehad!

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search