Gastenboek

Familie Waringa
23 februari 2020

In één woord uniek want dat is vakantie vieren op je eigen berg. Als gezin genieten we van rust en ruimte en dat is zeker aan de orde. Bij aankomst hadden we geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en dan is er al een basis aan eten / drinken aanwezig om de dag door te komen, zeer attent. Wij dachten dat we bij eerdere vakanties al ruimte hadden maar dit is in onze beleving echt uniek. In de omstreken is voor ons gezin bestaande uit kleine kids voldoende te doen, een strandje, Villa Nova de Milfontes / bootje varen of een dagje naar de Zoomarine nabij Albufeira. Alles was aanwezig in het huis, we konden zelfs een parasol meekrijgen naar het strand en ander speelgoed voor de kids maar ook dvd’s huren uit de bibliotheek. Op de allerlaatste dag nog een uitgebreide uitleg gekregen van Wynand over de zelfvoorzieningen op Monte do Casarão.

Wie weet dat als we de volgende keer weer komen de kids niet bang meer zijn voor de honden.

Albert en Klaske Dijkstra
30 september 2019

We hebben samen eind september een heerlijke week doorgebracht in het huisje Marcanta. De geur van kruiden en een geweldig uitzicht op het weidse heuvellandschap kregen we er gratis bij. Kurkeiken, waarvan de kurk was gepeld en geoogst in de afgelopen jaren en eucalyptusbomen vormen met name de bomen in de omgeving. We konden prachtige wandelingen maken op de kliffen die deel uitmaken van de Fishermans Trail. Mooie stranden in door kliffen omzoomde baaien met een schuimende branding. Prachtig allemaal. Een aangenaam zwembad en prachtige temperaturen zorgden mede voor het relaxte vakantiegevoel. De warme ontvangst op Monte do Casarão met koffie en een welkomstpakket aan levensmiddelen is erg gewaardeerd. Na een week beseften we dat deze plek uitnodigde om terug te komen. En dat gaan we zeker doen. Tot ziens👍

Marianne Maurice en de kids
5 september 2019

Wij hebben met z’n vijven heerlijk genoten van de schitterende plek die Wynand en Nel hebben gemaakt van Monte do Casarão! De kinderen vermaakten zich met het zwembad, het struinen naar salamanders en het spelen met de vriendelijke honden Monster Henk en Saar. Wij genoten van de rust, het fantastische uitzicht, de sterren, de heerlijk Eucalyptus geuren en bovenal de geweldige grote tomaten uit de moestuin. We hebben met Nel een mooie wandeling gemaakt en van Bas een inspannende surfcursus gekregen. Dank voor een heerlijke vakantie in casa Marcanta! MYMLM

Familie de Rooij
23 augustus 2019

We hebben met zijn 8-en 2 weken genoten van ons verblijf in huize Casa Basta, het huis staat op een toplocatie, prachtig uitzicht en vele mooie plekjes in de omgeving bezocht (Sagres, Porto Covo, Santa Clara dam ect ect) De kinderen genoten van het zwembad (wij ook..) en liepen regelmatig naar beneden naar de bibliotheek voor een boek of filmpje. De mannen genoten helemaal als ze aan het koken waren en de groente in de buitenkeuken aan het snijden waren van het prachtige uitzicht, en zijn verder creatief bezig geweest met hout snijden. Na toestemming van Wynand een Eucalyptus boom omgedaan en als eindresultaat een prachtige beker van gesneden (zie foto).
we hebben echt genoten, het huis was top, netjes, schoon, de bedden lagen heerlijk, goede Wifi (haha vooral belangrijk voor de puber kids)
Wynand en Nel bedankt voor de gastvrijheid en de heerlijke meloenen en groentes uit eigen tuin.
Bas ook bedankt voor het gezellig avondje sterren kijken en wie weet tot een volgende keer.............

Mieke en Jan-Willem
25 juni 2019

Wij hebben met zijn tweeën begin juni een weekje mogen verblijven in Casa Boa. Een prachtplek inderdaad! Het uitzicht is overweldigend vanaf die plek, bijna rondom kun je kilometers ver kijken. Het is er stil, de dichtstbijzijnde geasfalteerde straat ligt 2,5 km verderop. En iets wat je niet op een foto kunt vangen: de geur! Eucalyptus, beetje tijm? Geen idee, maar het is een feest voor je zintuigen.
We zijn uitermate vriendelijk en hartelijk ontvangen door Wynand en Nel, met een kop koffie en een heldere uitleg van alle praktische zaken. Maar je merkt meteen dat zij hier echt thuis zijn; het genieten straalt ervan af. Ook voor de inwendige mens is gezorgd; er was een 'overlevingspakket' in het huisje aanwezig zodat we de eerste avond en ochtend konden doorkomen zonder boodschappen. Dat is misschien het enige minpuntje van deze locatie: als je 'even' iets wilt halen, ben je 20 minuten onderweg naar de dichtstbijzijnde winkels. Voor ons totaal geen probleem, wij hebben twee keer boodschappen gedaan. Hoort bij onthaasten 😉 Uit eten hoeft eigenlijk niet, de keuken is van alle gemakken voorzien en het uitzicht vanaf ons terras kan geen enkel restaurant evenaren! Het huisje is prima, aan alle mogelijke zaken is gedacht, zoals een hangmat.. We hebben tijdens ons verblijf gewandeld in de directe omgeving; prachtige tochten, direct te lopen vanaf het huisje. Nel heeft heel goede tips. Ook hebben we 2 mountainbikes gehuurd voor een paar dagen zodat we ook de verdere omgeving konden verkennen. Een aanrader! Je krijgt op die manier nog meer mee van het prachtige, ruige landschap met kurkeiken, riviertjes en eucalyptusbomen. De tochten zijn prima te combineren met een bezoek aan een stadje in de buurt. Geheimtip: Wynand kan uitstekend koken!

Rieke Siccama
4 juni 2019

In april 2019 had ik het genoegen op een van de bergen van Monte do Casarão te verblijven.Ik heb genoten! Wat een heerlijk huis!!!!!! Het ontbrak aan helemaal niets, het uitzicht is fantastisch, de rust is fijn en de nacht geeft een prachtige sterrenlucht zoals je die nauwelijks nog vindt. Wat een ruimte wat een vrijheid. Wat een fijne mensen die ons welkom heetten en op al onze vragen een antwoord hadden.
Wil je echt vakantie? Dan is dit DE plek om te zijn! Auto mee en je kunt alle kanten uit!!!!

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search