Gastenboek

Gerard en Corine
16 augustus 2018

Twee heerlijke weken verbleven in Casa Basta. Casa Basta voelde meteen als ‘thuis’, waar we normaal gesproken altijd even moeten wennen aan een vakantieaccommodatie was dat dit keer niet het geval. Prachtige plek en prima ingericht. Warme ontvangst door Wynand en Lies en voldoende proviand in de koelkast om de eerste avond en ochtend door te komen. Waar vind je dat nog?
We startten iedere ochtend, voor het ontbijt, met baantjes trekken in het zwembad. Vanaf Casa Basta via een eigen pad te bereiken.
De omgeving is werkelijk prachtig, we hebben mooie delen gewandeld van de Rota Vicentina. Geweldige kust en zelfs in het hoogseizoen blijk je hele stukken niemand tegen te komen. Alhoewel we geen strandgangers zijn, hebben we deze vakantie ook genoten van een aantal uurtjes op het strand. Voldoende keuze uit strandjes en wat een heerlijke golven!
Ook een aanrader: Lissabon bezoeken. Met de trein heel goed te doen vanaf Monte do Casarão (Wynand heeft voor ons de trein geboekt). Wij hebben het met overnachting gedaan en een Nederlandstalige fietstour geboekt. Zo zie je in korte tijd alle highlights van Lissabon.
Mede door de ontspannen sfeer en de behulpzaamheid van Wynand en Nel is dit een heel fijne plek om te verblijven. Je hebt alle privacy maar weet ook dat je altijd welkom bent voor vragen of gewoon een praatje.
Al met al is Monte do Casarão wat ons betreft een echte aanrader. Wij hebben het fantastisch gehad!

Zwembad Monte do Casarao
19 juli 2018

Net, samen met man, Portugese vriendin en haar kinderen een heerlijke week doorgebracht op onze eigen berg. In een mooi vakantiehuis met een schitterend uitzicht. Na een dagje rondreizen was het lekker bijkomen in het mooie zwembad.
En wat een stilte. Nog nooit zo goed geslapen als hier.
De laatste avond hebben we ons laten verwennen door Wynand, Bas en Nel met een uitstekend verzorgde barbecue.
Kortom een topverblijf.

Herman en Carolyne
31 mei 2018

Wat kun je nog meer verlangen van een vakantie. Absolute stilte geen lichtvervuiling en onvergetelijke landschappen. Alles is voorzien in de vakantiehuizen incl. een overlevingspakket voor de eerste avond/ochtend. Uitgebreide bibliotheek zodat je niet met boeken/dvd's moet sleuren. En dan hebben we ook de gastvriendelijkheid van Nel en Wijnand die ook een enorme kennis hebben van de streek. Helemaal top.

Dedy Visser
1 mei 2018

Dag Wynand, Nel, Bas en Lies. Toen ik vorig jaar jullie mail ontving, wanneer de voorjaars-schildersweek gepland was, heb ik direct gereageerd. Voor mij een perfecte timing. Ik was in 2017 ook bij jullie geweest en wilde graag weer ondergedompeld worden in het warme bad. Want dat was het, in mijn eerste jaar bij jullie! Leuke bijkomstigheid was dat mijn schoonzusje ook mee wilde, samen woonden wij in Casa Marcanta. Heerlijk huis met 's ochtends prachtige sluiers van de wolken in het dal. Samen met de vrolijke en gezellige medecursisten heb ik een heel fijne schilderweek gehad met de nodige adviezen van Jenny. Het was fijn jullie weer te zien en van jullie enorme gastvrijheid te genieten. Dank voor deze"warme" week!

Ilse Poorter
30 april 2018

Vol verwachting ging ik met mijn schoonzus Dedy naar Portugal op "jeeigenberg", daar staat ons huis "Casa Marcanta", boven op een berg omringd met eucalyptusbomen en kurkeiken, een verrassing als je dit echt beleeft. Wat heb ik genoten van de rust, natuur, nachtluchten en het schilderen onder begeleiding van Jenny Helder, dat was fijn want dit was voor mij de eerste keer. het was een hele ervaring, wat was dat rustgevend en niets moest, ze was stimulerend en ik heb veel geleerd deze schilderweek. De gastvrijheid van Nel, Wynand, Lies en Bas maakte alles compleet, heerlijk zo ongedwongen. Dank jullie wel.

Anky Mulders
28 april 2018

Vorige week ben ik voor de schilderweek op Monte do Casarão geweest en dat was een aangename ervaring. Wij waren met vijven: Daphne, Evelien en Nanne - die al eerder bij Wynand, Nel, Lies en Bas te gast waren - en Bep en ik, voor het eerst hier. We logeerden in Casa Basta. Ik kon me van tevoren niet zo goed voorstellen hoe het er op ‘je eigen berg’ uit zou zien, dus het gebied was een verrassing. We zaten inderdaad met ons huis op een berg, met eucalyptusbomen rondom en de andere huizen op andere bergtoppen. Nou ja, bergtopjes, alles is beloopbaar. Prachtig. Een fantastisch gebied, waar de stilte je doet terugverlangen naar oertijden.
In totaal waren er twaalf gasten van wie er tien schilderden onder de bezielende en deskundige leiding van Jenny Helder. Waar je ook keek, bij huis, vanaf het zwembad of wat verder weg, iedere plek was het waard om met verf vereeuwigd te worden. We zijn onder meer in Zambujeira do Mar geweest, waar aan de kliffenkust een gladde rots als een enorme scherf schuin uit zee steekt. Bovenop de smalle richel huizen ooievaars. We konden aan de rand helaas niet schilderen want er stak een harde wind op. Het natuurgebied vlak voor de kustlijn is eveneens prachtig en daar konden we nabij de beschutting van hoge struiken rustig gaan zitten met onze kwasten en ezels.
Nel schilderde meestal ook mee. Wynand kookte, en heel goed. Iedere avond serveerde hij trots drie gangen waarvan we allemaal volop genoten. Ook Lies, Nel en Bas deden er met hun service en gastvrijheid alles aan om het ons naar de zin te maken. En dat is uitstekend gelukt.
Een heerlijke week!

Anky Mulders, april 2018

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search