Gastenboek

Ilse Poorter
30 april 2018

Vol verwachting ging ik met mijn schoonzus Dedy naar Portugal op "jeeigenberg", daar staat ons huis "Casa Marcanta", boven op een berg omringd met eucalyptusbomen en kurkeiken, een verrassing als je dit echt beleeft. Wat heb ik genoten van de rust, natuur, nachtluchten en het schilderen onder begeleiding van Jenny Helder, dat was fijn want dit was voor mij de eerste keer. het was een hele ervaring, wat was dat rustgevend en niets moest, ze was stimulerend en ik heb veel geleerd deze schilderweek. De gastvrijheid van Nel, Wynand, Lies en Bas maakte alles compleet, heerlijk zo ongedwongen. Dank jullie wel.

Anky Mulders
28 april 2018

Vorige week ben ik voor de schilderweek op Monte do Casarão geweest en dat was een aangename ervaring. Wij waren met vijven: Daphne, Evelien en Nanne - die al eerder bij Wynand, Nel, Lies en Bas te gast waren - en Bep en ik, voor het eerst hier. We logeerden in Casa Basta. Ik kon me van tevoren niet zo goed voorstellen hoe het er op ‘je eigen berg’ uit zou zien, dus het gebied was een verrassing. We zaten inderdaad met ons huis op een berg, met eucalyptusbomen rondom en de andere huizen op andere bergtoppen. Nou ja, bergtopjes, alles is beloopbaar. Prachtig. Een fantastisch gebied, waar de stilte je doet terugverlangen naar oertijden.
In totaal waren er twaalf gasten van wie er tien schilderden onder de bezielende en deskundige leiding van Jenny Helder. Waar je ook keek, bij huis, vanaf het zwembad of wat verder weg, iedere plek was het waard om met verf vereeuwigd te worden. We zijn onder meer in Zambujeira do Mar geweest, waar aan de kliffenkust een gladde rots als een enorme scherf schuin uit zee steekt. Bovenop de smalle richel huizen ooievaars. We konden aan de rand helaas niet schilderen want er stak een harde wind op. Het natuurgebied vlak voor de kustlijn is eveneens prachtig en daar konden we nabij de beschutting van hoge struiken rustig gaan zitten met onze kwasten en ezels.
Nel schilderde meestal ook mee. Wynand kookte, en heel goed. Iedere avond serveerde hij trots drie gangen waarvan we allemaal volop genoten. Ook Lies, Nel en Bas deden er met hun service en gastvrijheid alles aan om het ons naar de zin te maken. En dat is uitstekend gelukt.
Een heerlijke week!

Anky Mulders, april 2018

Christine en Hans Nagtegaal
30 december 2017

Na een mooie tocht, met aan het einde een indrukwekkend zandpad, kwamen we aan op onze derde en laatste bestemming van onze 15-daagse rondreis door Alentejo, Monte do Casarão, waar we zes dagen zouden verblijven.

Monte do Casarão bleek nog verrassender en indrukwekkender dan we op basis van de beschrijving van ons reisbureau Ardanza dachten. Elk van de vier huizen staat op zijn eigen berg. Het ene huis ligt nog hoger en nog iets verder weg van het zwembad en het huis van eigenaren Nel en Wynand dan het andere. We zijn op heel veel verschillende bestemmingen in ons vakantieleven geweest, maar zoiets als dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. De combinatie van de huizen ver uit elkaar, de absolute stilte (waarbij je ’s avonds alleen krekels en een uil hoort) en de pikzwarte duisternis (d.w.z., als de maan niet schijnt, wat hij tijdens ons verblijf wel een paar nachten deed) geven je het idee ver van de bewoonde wereld verwijderd te zijn en in feite is dat ook zo, al blijkt dat in auto-minuten reuze mee te vallen.

Tijdens de zes dagen van ons verblijf hebben we welgeteld één vliegtuig in de verte gezien en hoorden we geen andere auto’s dan soms die van Wynand of van een andere gast en soms een tractor, maar dat hoort erbij. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de meer dan complete en gezellige inrichting van “ons” huis. Alles wat je maar kunt bedenken is er en ook hier zijn de bedden en stoelen uitstekend!

Wat deze bestemming ook uniek maakt is dat de prachtige stranden met indrukwekkende rotspartijen dichtbij zijn. Ook zijn er diverse leuke dorpjes in de directe omgeving en je kunt er prachtige wandelingen maken. Nel en Wynand voorzagen ons van goede tips en het was ook leuk we een avond bij hen hebben gegeten, samen met hun zoon Bas, met Lies, de zus van Nel die ook actief is op Monte do Casarão en twee andere gasten. I.v.m. de eerder genoemde pikzwarte avond werden we na een heerlijke maaltijd met de auto thuisgebracht.

Nel, Lies en Wynand, hartelijk dank voor 6 fantastische dagen en wie weet tot ziens!

Aan het einde van onze zes dagen reden we via een mooie en afwisselende route (tip van Wynand), o.a. met de pont naar Setúbal, terug naar Lissabon, waar vandaan we terugvlogen naar koud Nederland.

Marjan Goudkuil en Herman Groenhuis
27 december 2017

Wij waren in juni 2017 te gast op Monte do Casarão. Een geweldige plek om te zijn als je van rust en puur natuur houdt. Het prachtig uitzicht vanaf (echt!) je eigen berg, we vonden het geweldig. Daarbij een zeer comfortabel en smaakvol ingericht huis, gastvrije eigenaars (onderaan de berg) die lekker voor je willen koken en zeer attent en hulpvaardig zijn.
Je moet even van je eigen berg afkomen, maar dan is er ook nog een heerlijk zwembad.
Het is erg moeilijk om een originele recensie te schrijven. Alles is al eerder door anderen genoemd. Wat ons betreft volkomen terecht.
Het is al weer enige tijd geleden dat we de advertentie jeeiegnberg.nl in de Volkskrant zagen.
We waren direct geobsedeerd door het zelfvoorzienende van M.d.C.
Afgelopen zomer hebben we met bewondering gezien hoe dat allemaal gerealiseerd is. Dankzij die voorzieningen hadden we alle comfort in zo’n afgelegen gebied.

Wynand, Nel, Bas en Lies dank voor een fantastisch verblijf.

Marjan Goudkuil en Herman Groenhuis

Niek en Anja Akkerman
21 oktober 2017

Wat een heerlijke week hebben we gehad op Monte do Casarão!
Gastvrije ontvangst. Hapjes en drankjes in huis om de eerste avond en ochtend door te komen. Stralend weer met ´s middags 30 graden.
Privacy op onze eigen berg. Op het terras fantastisch uitzicht op de eucalyptusbomen, en het mooie glooiende landschap. Het enige wat je hoort zijn de vogels en het ruisen van de bomen.
Ook enorm genoten van de mooie kust en heerlijke wandelingen kunnen maken.
Kortom, wie van rust en natuur houdt moet hier zijn!
Bedankt voor het heerlijke verblijf!
Wellicht tot een volgende keer!

Heidi en Mark
9 oktober 2017

Het bestaat nog, een huisje afgelegen midden in de natuur. Volledige privacy in alle comfort. Enkel de wind door de bomen en de vogels hoor je. Het lijkt een beetje op de Australische outback met de bijhorende eucalyptusbomen.
Zoek je rust en stilte dan zal dit indruk op je maken. Dit is een topper. Na de dagactiviteiten namen we telkens een duikje in het mooie zwembad. Wil je naar de zee dan is de Costa Vicentina weer een openbaring. Ongerept en niet te toeristisch. Waar vindt men dat nog elders in Europa. Wynand heeft ons hartelijk ontvangen en zeer bruikbare info en kaarten gegeven om de streek te verkennen. Het verblijf van 4 nachten was zeker te kort.

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search

Geverifieerd door MonsterInsights