Gastenboek

Lisa, Nina, Fenne Blanksma
9 september 2018

We hebben een super leuke vakantie gehad op onze eigen berg. Met een top zwembad en hangmat. Ook hebben wij surflessen gevolgd, dit is zeker een aanrader. In het gebied heb je prachtige stranden en leuke dorpjes. Het was echt een hele leuke vakantie en vooral heel relaxed.

Groetjes,

Lisa, Fenne en Nina

Familie Mendes
25 augustus 2018

Wij hebben 12 dagen doorgebracht in Casa Marcanta. Mooi huisje, lekker koel ook tijdens de paar uitzonderlijk hete dagen (46 graden gemeten op onze berg!). Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt in Portugal. De stranden brachten wel verkoeling, ook prima gesurft op een paar daarvan. Dagje Algarve gedaan, maar we waren blij dat we daar niet verbleven. Dan kiezen wij- en zelfs onze pubers van 16 en 14 - toch voor de rust en ruimte van Monte do Casarão. De barbecue met Wynand, Nel, Bas en Lies en onder meer de gasten van de vorige review vonden zij ook heel leuk! Last but not least hadden wij een paar dagen eerste rang uitzicht op de grootste bosbrand van dit jaar (althans te hopen dat het niet nog erger kan). Was een nachtje best spannend maar Wynand en Bas hielden het in de gaten en hielden ons goed op de hoogte. Wel spectaculaire foto’s van kunnen maken. Kortom, wij gaan niet vaak naar dezelfde bestemming maar voorCMonte do casarão maken we graag een uitzondering. Bedankt!

Gerard en Corine
16 augustus 2018

Twee heerlijke weken verbleven in Casa Basta. Casa Basta voelde meteen als ‘thuis’, waar we normaal gesproken altijd even moeten wennen aan een vakantieaccommodatie was dat dit keer niet het geval. Prachtige plek en prima ingericht. Warme ontvangst door Wynand en Lies en voldoende proviand in de koelkast om de eerste avond en ochtend door te komen. Waar vind je dat nog?
We startten iedere ochtend, voor het ontbijt, met baantjes trekken in het zwembad. Vanaf Casa Basta via een eigen pad te bereiken.
De omgeving is werkelijk prachtig, we hebben mooie delen gewandeld van de Rota Vicentina. Geweldige kust en zelfs in het hoogseizoen blijk je hele stukken niemand tegen te komen. Alhoewel we geen strandgangers zijn, hebben we deze vakantie ook genoten van een aantal uurtjes op het strand. Voldoende keuze uit strandjes en wat een heerlijke golven!
Ook een aanrader: Lissabon bezoeken. Met de trein heel goed te doen vanaf Monte do Casarão (Wynand heeft voor ons de trein geboekt). Wij hebben het met overnachting gedaan en een Nederlandstalige fietstour geboekt. Zo zie je in korte tijd alle highlights van Lissabon.
Mede door de ontspannen sfeer en de behulpzaamheid van Wynand en Nel is dit een heel fijne plek om te verblijven. Je hebt alle privacy maar weet ook dat je altijd welkom bent voor vragen of gewoon een praatje.
Al met al is Monte do Casarão wat ons betreft een echte aanrader. Wij hebben het fantastisch gehad!

Zwembad Monte do Casarao
19 juli 2018

Net, samen met man, Portugese vriendin en haar kinderen een heerlijke week doorgebracht op onze eigen berg. In een mooi vakantiehuis met een schitterend uitzicht. Na een dagje rondreizen was het lekker bijkomen in het mooie zwembad.
En wat een stilte. Nog nooit zo goed geslapen als hier.
De laatste avond hebben we ons laten verwennen door Wynand, Bas en Nel met een uitstekend verzorgde barbecue.
Kortom een topverblijf.

Herman en Carolyne
31 mei 2018

Wat kun je nog meer verlangen van een vakantie. Absolute stilte geen lichtvervuiling en onvergetelijke landschappen. Alles is voorzien in de vakantiehuizen incl. een overlevingspakket voor de eerste avond/ochtend. Uitgebreide bibliotheek zodat je niet met boeken/dvd's moet sleuren. En dan hebben we ook de gastvriendelijkheid van Nel en Wijnand die ook een enorme kennis hebben van de streek. Helemaal top.

Dedy Visser
1 mei 2018

Dag Wynand, Nel, Bas en Lies. Toen ik vorig jaar jullie mail ontving, wanneer de voorjaars-schildersweek gepland was, heb ik direct gereageerd. Voor mij een perfecte timing. Ik was in 2017 ook bij jullie geweest en wilde graag weer ondergedompeld worden in het warme bad. Want dat was het, in mijn eerste jaar bij jullie! Leuke bijkomstigheid was dat mijn schoonzusje ook mee wilde, samen woonden wij in Casa Marcanta. Heerlijk huis met 's ochtends prachtige sluiers van de wolken in het dal. Samen met de vrolijke en gezellige medecursisten heb ik een heel fijne schilderweek gehad met de nodige adviezen van Jenny. Het was fijn jullie weer te zien en van jullie enorme gastvrijheid te genieten. Dank voor deze"warme" week!

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search

Geverifieerd door MonsterInsights