Gastenboek

Andre en Maureen
31 januari 2009

We zijn inmiddels al weer een lange januarimaand terug in vrieskou en regen, na een heerlijk paar kerstweken op onze eigen berg. Het dagelijkse leven is alweer gewoon en soms lijkt het alsof we al weer maanden thuis zijn. Drie keer zijn we nu in Casa Boa geweest, en het voelt echt als een tweede thuis. Ach, het plezierige is dat we over iets minder dan vijf maanden opnieuw in de auto kunnen stappen om weer twee weken van de zon en de stilte te kunnen genieten, want in juni komen we weer. Ondanks dat we intussen in de Alentejo en de Algarve een kleine 6000 kilometer hebben afgelegd, zijn er nog steeds plaatsjes, kerken, historische plekjes, landschappen en rustige strandjes te ontdekken. Net als leuke restaurantjes, gebakjes, drankjes enzovoort. Eerlijk gezegd, de komende jaren zijn we nog niet echt uitgekeken.

Het lekkere van jullie plekje is dat je overal zo bij bent, terwijl je in een oase van rust zit. Zelfs hier, we wonen best rustig, merk je het verschil. De vogels worden hier doorsneden door brommergeluiden, politiesirenes, een vertrekkende trein of de zoveelste Boeing 737 die de landing op Schiphol inzet. De sterrenlucht wordt ’s avonds verduisterd door de oranje gloed van kassen, en de typisch mediterrane lucht ruikt hier vagelijk naar uitlaatgas. Op de berg hebben we daar geen last van, daar is het onthaasten in optima forma. En met drukke banen is het heerlijk om een paar keer per jaar even niets te hoeven, maar gewoon te variëren van strandbezoek (Carvahal en Porto Covo blijven favoriet) tot slenteren langs ruïnes, monumenten, winkelstraatjes en af en toe een shopping mall. Om dan elke keer weer terug te komen in een bijna oorverdovende stilte waar een koele fles vinho verde of een aangename Portugese brandy de laatste moeheid uit de botten verdrijft. Aangevuld met olijven, Portugese worst en andere hapjes natuurlijk, ook de inwendige mens heeft versterking nodig. Heerlijk om zo de zon vanaf het terras - in december soms vanachter de ramen, het kan dan wat frisjes zijn - langzaam onder te zien gaan.

Of het allemaal echt lukt… we zijn begonnen met Portugees leren (trabalho, trabalha, trabalhamos, waarom “werken” nu net het eerste werkwoord is dat je leert te vervoegen…) dus met een beetje mazzel zijn we niet helemaal incommunicado in juni. De vakantiedagen zijn aangevraagd, en - stiekem - ook alweer voor kerst 2009. We waren ooit de eerste reservering, de eerste die voor de tweede keer kwamen, met een beetje mazzel straks ook de eerste die een lustrum vieren.

Tot snel, tot juni…

Andre en Maureen
Ps: de filmbeelden worden nu ingeladen, voor juni moet versie II klaar zijn

Digna
16 januari 2009

Na 3,5 week op onze berg kan ik maar één ding zeggen: Ik wil weer terug. Maar voorlopig kunnen we er weer even hard tegenaan in het drukke Nederland. We hebben ons fantastisch opgeladen. Tja, soms ben je gewoon even toe aan vakantie. Aan rust en ruimte. Aan een prachtige omgeving. Voor ons is het simpel geworden: dan gaan we naar Monte do Casarão!

Tot de volgende keer weer, we kunnen niet wachten...
groeten Digna

Stefanie
10 januari 2009

De beste wensen voor jullie allemaal nog!
Dank je wel voor de kerstkaart, lief dat jullie mij niet zijn vergeten! Ik had graag met Andre en Maureen mee willen komen maar door mijn werk etc ging dat niet lukken helaas. Wie weet ergens dit jaar!!
Groetjes Stefanie

Jos
30 december 2008

Terugblikkend op alle fijne dingen die ik het afgelopen jaar gedaan en meegemaakt heb, was mijn vakantie in oktober met mijn moeder van 79!!! en dochter zeker een van de hoogtepunten!
Het was heel erg leuk om jullie bezig te zien in jullie "nieuwe" woonomgeving, alles is heel professioneel opgezet hoor!
Overal is aan gedacht, tot aan het parasolletje en handdoeken voor het strand.

Genoten hebben wij van het grandioze uitzicht iedere dag weer en iedere dag anders, veel foto's van zonsonder-en opgangen gemaakt vanaf onze eigen berg.
Ook denk ik met plezier terug aan onze wandeling vanuit het huisje naar de molen en via een omtrekkende beweging weer terug bij de hoofdingang van jullie landgoed.
Verder hebben we de omgeving verkend, van de prachtige kust tot het stuwmeer in het binnenland, maar een week is te kort, er is zoveel te doen en te bekijken, dus ik kom zeker nog een keer terug, maar dan samen met Piet.

Heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en groeten aan alle bekenden en o ja, nog gefeliciteerd met het behalen van de officiele status!
Jos

Paula
2 december 2008

Hallo, voor degene die mij niet kennen, ik ben Paula Galesloot en Nel heeft mij uitgenodigd in het gastenboek te schrijven.
Dus bij deze!
Om te vertellen hoe fantastisch de vakantie in Portugal was bij Nel, Wynand, Lies en Bas moet ik toch eerst enige jaren terug.
Om precies te zijn 9 jaar.
Nel en ik waren toen al enige tijd lid van onze schilders club VKA (Vrije Kunstgroep Almere).
Op een gegeven moment dreigde de VKA op te houden met bestaan als er op korte termijn geen nieuw bestuur werd gekozen.
Niemand stond natuurlijk te trappelen voor een bestuursfunctie.
Maar met zoveel druk in ons rug (we wilde natuurlijk wel blijven schilderen) hadden we toch binnen de kortste keren een bestuur van 7 leden bij elkaar.
Dit tot grote verbazing van het oude bestuur.
We bespraken wie het beste in welke functie paste.
Nel werd secretaris en ik werd dan wel voorzitter en de ander weer penningmeester enz..
Het werd een hele leuke tijd, het voelde als vier handen op een buik en wat belangrijk was de vereniging bloeide weer helemaal op.
Jammer dat Nel in januari 2007 stopte met haar bestuursfunctie en lidmaatschap, ik voelde me bijna in de steek gelaten.
Maar ik gunde haar natuurlijk haar nieuwe uitdaging in Portugal met haar man en zuster (en inmiddels ook zoon Bas).
Bij haar afscheid beloofde we met z'n allen een keer naar Portugal te komen om te schilderen en dat hebben we 5 november voor 6 dagen waargemaakt.
Het was fantastisch, met 17 personen, waaronder 11 VKA leden van de 30, in het vliegtuig (wat Nel natuurlijk voortreffelijk voor ons geregeld had) naar Portugal.
Verdeeld in 4 huizen was het uitstekend toeven en het gekke is dat ieder op zijn plek was.
We kregen heerlijk eten geserveerd (complimenten voor kok Wynand) werden rondgereden en genoten van de mooie natuur en zee met prachtige rotsen.
Zoek je rust en schoonheid dan zit je op je plek, maar je moet wel goed kunnen lopen en een beetje klimmen want je zit wel op de berg.
En ja, we hebben ook nog getekend of geschilderd.
Nog als laatste een tip, alle kunstwerken in de huizen zijn persoonlijk door Nel gemaakt en wel in haar VKA tijd en dat vind ik persoonlijk erg leuk.
Nel, Wynand, Lies en Bas hartelijk bedankt en misschien tot volgend jaar!

Rina
23 november 2008

Wat hebben we een fijne tijd bij jullie gehad, de verzorging prima, het dagje uit een belevenis waar ik nog veel aan terug zal denken.
Kortom een prachtige vakantie met stralend mooi weer en heel veel gelachen.
En wat hebben we genoten van de omgeving, deze ook vast gelegd op schildersdoek en fototoestel.
Voor deze onvergetelijke week wil ik jullie nogmaals hartelijk bedanken. Groetjes Rina

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search