Gastenboek

Andreia
6 december 2009

Estive com a minha irmã e os meus sobrinhos na casa Basta e ficámos encantados. A casa é fantástica, tem tudo o que precisamos para passar uns bons dias. A quinta também é muito boa... ouvir os passáros pela manhã e ver o céu estrelado à noite já não é possível em todos os sitios...

Na quinta respira-se ar puro e sente-se que há uma preocupação por parte dos propriétarios com a questão da energia e do ambiente. Sentimos que estamos a contribuir para um mundo um pouco melhor.

Os proprietários são pessoas encantadoras, simples e estão sempre prontos para nos ajudar no que precisarmos...

Adorámos as férias... todos ficámos fãs do Monte do Casarão...

Beijinhos

Andreia Néri

Josee en Rob
24 oktober 2009

Als een van de vertalers van jullie website wist ik waarschijnlijk meer details van Monte do Casarão dan de meeste bezoekers, maar tijdens mijn verblijf met Rob in Casa Marcanta besefte ik pas goed wat een gigantische operatie jullie hebben gerealiseerd. Uit jullie visie, lef en liefde voor het landschap is een verrukkelijke vakantieplek ontstaan, waar ik nu met een zekere melancholie aan terugdenk: onze dagen werden ingedeeld naar de stand van de zon; met de geur van de eucalyptusbomen in mijn neus dook ik in jullie geweldige zwembad en liet me na afloop heerlijk opdrogen in de zon; de zonsondergang vanaf ons terras staat in mijn geheugen gegrift als koesterreserve voor de komende winter.

Jullie gastvrijheid heb ik nog nooit bij andere vakantiehuisbaasjes zo meegemaakt. Er was altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden en we hoefden maar te kikken, of een van jullie stond al voor de deur. We hebben genoten van de gesprekken die we tijdens jullie barbecue en onze stoofpot hebben gevoerd. Vooral Bas was geweldig op dreef. Ook was ik onder de indruk van jullie plannen, waarvan Schilderen in Portugal er nog maar één is.

We hebben echt ongelooflijk geboft met het weer! Wat mij betreft is oktober een ideale maand om de Alentejo te bezoeken: heerlijk zonnig, maar niet te heet. Het water in het zwembad was nog heerlijk. Ik ben benieuwd wat het voorjaar te bieden heeft, en als het aan mij ligt, ga ik dat zeker ook een keer beleven. Omdat het in onze week erg rustig was, hebben we ook Casa Basta en Casa Boa kunnen bekijken. Net als in ons ‘eigen’ huisje vielen ons hier het comfort, de frisheid en de vriendelijke uitstraling op. Casa Basta heeft het voordeel dat je ‘binnendoor’ naar het zwembad kunt lopen, en dat is zeker iets waar ik onder meer twee waterminnende vriendinnen van me op zal wijzen.

Dankzij onze week op Monte do Casarão duurde onze zomer dit jaar tot en met zaterdag 17 oktober. Dat kunnen niet veel Nederlanders me nazeggen, denk ik. Nogmaals hartelijk dank voor alles. Jullie hebben er twee verstokte Monte do Casarão-fans bij.

Liefs en groetjes, Josee en Rob

PS: Bas, die pot pindakaas komt eraan!

Wandeltochten in Portugal
17 september 2009

Samen met Géke mocht ik een week genieten van de bijzondere, de prachtige en rustige omgeving, jullie gastvrijheid én de schitterende bungalow waar werkelijk alles tot in de finesses aanwezig was. Inmiddels ben ik "al" weer een dag terug en terwijl ik in de tuin aan het rommelen ben, bekruipt mij weer het gevoel dat ik 7 dagen lang in Portugal had: hoe is het mogelijk, zo'n fantastische plek en jullie die dat allemaal gerealiseerd hebben temidden van de prachtige bungalows op die indrukwekkende bergen. Bewondering, verwondering, respect en geweldig, zijn nog maar een paar woorden die op jullie en landgoed Monte do Casarão van toepassing zijn. Het straalt er van af, dat dìt het "plekje", jullie droom is. Ik wens Wynand, Nel, Lies en Bas heel veel geluk en natuurlijk ook heel veel boekingen, want dat is het waard, obrigada en ciao.
Ans

Martin Obrist
8 september 2009

Gostamos muito da semana nas vossas casas. Podemos sempre recomandar este sitío sussegadinho e agradavel.

Se calhar que para o ano voltamos (o que no momento é dificil dizer porque em Portugal é dificil fazer planos de mais do que 3-4 meses !).

Com os melhores cumprimentos
Martin Obrist

Ronald, Angelique, Veerle
31 augustus 2009

Wij hebben genoten van ons verblijf op Monte do Casarão. Niet alleen van de perfecte huisjes en het prachtige landschap, maar ook van jullie gastvrijheid en inlevingsvermogen. De ontvangst met een drankje en het “welkomstpakket” met eerste levensbehoeften: wijn, water en brood zijn precies wat je nodig hebt na een dag reizen. In Casa Valorosa ontbrak werkelijk niets. Veerle was vooral heel blij met de horren voor de ramen en deuren en de dvd-speler. Voor permanente bewoning zou er alleen nog een wasmachine geplaatst moeten worden. We hebben ons er erg thuis gevoeld en denken nog vaak terug aan de rust en het uitzicht als we hier in onze stadstuin zitten met aan twee zijden een trampoline en een defecte, lawaaierige zwembadpomp van twee tuinen verder.

Nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en enthousiasme en natuurlijk voor de foto’s.

Groeten,

Ronald, Angelique, Veerle

Alet, Pieter, Anna, Sara en Tijmen
29 augustus 2009

Net jullie nieuwsbrief gekregen... oh ja, we zouden nog wat schrijven, zo hadden we beloofd.

Als fervent tentkampeerders dachten wij warm Portugal beter (lees: comfortabeler) te kunnen ontdekken door huisjes te huren. Van internet pluk je enkele adressen, waaronder die van jullie. Het blijft een beetje een gok.

Maar Monte do Casarão bleek veel meer te bieden dan je van 'papier' kunt halen! En naast de uitstekende kwaliteit van de huisjes - ik zou haast zeggen: villa's - is jullie gastvrijheid daarbij doorslaggevend. Voor we het eigenlijk goed en wel in de gaten hadden zaten we na aankomst van de door Wynand gebakken pizza's te genieten (tsja, 30 jaar ervaring). Helemaal goed! Ook de bieb en de stafkaarten die ik mocht lenen!

Het landschap is mooi maar een beetje té stil in augustus, gezien door de bril van een vogelaar. Logisch: hartje zomer. Maar toch 's ochtends vroeg nog heel veel soorten in die mooie dalletjes onderaan de berg weten te spotten: bijeneters, kuifmezen, slangenarend, draaihalzen, rode patrijzen enz. Bijna altijd samen met Sproet en Snuffel trouwens.

Na jullie tip over de "Perseïden": we hebben er in anderhalf uur kijken zéker 30 gezien. Later vertelde je dat onze áááh's en óóóh's vanaf ons buitenbioscoopje bij Casa Boa ook bij jullie goed te horen waren. Verder geen overlast gehad toch?

Kortom: heel erg bedankt voor de gastvrijheid en een groot compliment voor jullie onderneming.

Aan alle potentiële gasten: onmiddellijk doen!

hartelijke groeten,

Alet, Pieter, Anna, Sara en Tijmen

SCHRIJF EEN REVIEW

Start typing and press Enter to search

Geverifieerd door MonsterInsights